Acasă Politica O probă despre ”imaginea tinerilor din PNL”. Penibila probei, Sorina Ciurlea

O probă despre ”imaginea tinerilor din PNL”. Penibila probei, Sorina Ciurlea

DISTRIBUIȚI

Tinerii de azi, politicienii de mâine

Tinerii de azi, politicienii de mâine. Domnişoarele din PNL au încurcat stânga cu dreapta. Scurte la fustă şi la minte

Posted by PolitiKix on 1 Noiembrie 2017

Încep acest text, o mică analiză, modestă, despre dezastrul creat de Securitate, la 28 de ani de la Revoluție, prin imixtiunea  în distrugerea partidelor istorice din România. Primul, PNȚ – CD, partid  făcut harcea – parcea, chiar din  anii 90. Cu PNL, a mers mai greu. Abia după intrarea PDL-ului în PNL, fuziunea și amestecul brutal cu oameni de o condiție mizerabilă, josnici, corupți, avizi după bani, apoi,  promovarea unor incompetenți și a unor figuri îndoielnice, reușita se apropie  la numai doi pași.

Reiterez condiția mea, ca persoană, care am susținut de peste 25 de ani PNL, fiind fiica unui liberal, deținut politic și reformatorul PNL Caraș – Severin ( în ianuarie 1990), că ceea ce scriu, critic, despre PNL, mă doare  profund. Nu pot însă să stau nepăsătoare la scufundarea PNL, la  transformările profund grave ale ultimului partid istoric din țara mea. Căci este și a mea, nu numai a pungașilor care s-au aciuit în politică.

Între ei,  inculți, ignoranți,  agramați, nepăsători.  Habar nu au  cine a fost primul președinte PNL din România. Alții, habar nu au  ce înseamnă liberalismul. Despre asta, în rândurile de mai jos…

Recent, la Congresul Tinerilor PNL, la București, câțiva jurnaliști inspirați au adresat câteva întrebări unor participanți. Cu rânjete infecte, cu fețe hidosite de prostie și subculturalitate, unii participanți, între care și Sorina Ciurlea, culmea, candidata la șefia PNL femei, în Timiș ( Ha, se răsucesc liberalii adevărați în morminte!) au dat niște răspunsuri stupefiante ( a se vedea imaginile TV,  pe linkul atașat). Sorina Ciurlea, preaiubita candidată, susținută de Alin Popoviciu, prin ”brațul lung” al altui pdl-ist ( din umbră), Dan Popa, este unica candidată la șefia PNL – femei,  din județul fruntaș liberal de altădată, Timiș. Întrebată fiind de jurnaliști ”ce este liberalismul” a răspuns tâmp, infantil,  dovadă a lipsei crase de educație liberală cam așa: ”vă răspund data viitoare”….adică, cu temele nefăcute, cu lipsa  bagajului de cuvinte,  fără  decența de a fi  promptă în fața camerei tv,  ce, desigur, este neiertătoare, această persoană  vrea, cu orice preț, să fie președinta femeilor liberale din Timiș?

Ce oroare! Ce lipsă de măsură, câtă  perversitate pot avea cei care cred că ne pot manipula! Știu cu exactitate  că imaginea sa în rândul femeilor liberale din PNL Timiș este…la cote minime. Nu este simpatizată, dar este susținută de un ”șef”, iar ele, sărmanele, lașe și nesigure pe ele, nici nu au îndrăznit să-și depună candidatura….Aha, acesta să fie oare, liberalismul? Dacă Ciurlea ar fi știut  definiția (ce nesimțire, lipsa lecturii obligatorii), atunci ar fi știu și că liberalismul este susținătorul  cel mai  deschis al valorilor aflate în competiție. Ar mai fi știut că a fi liberal nu înseamnă a fi …libertin și că la conferințe, congrese etc, o doamnă ( adevărată) nu  și-ar expune, public, anumite…preferințe.

Liberalismul nu îngrădește dorința de afirmare a nimănui, liberalismul  este promotorul vârfurilor!

O să accepte, oare, femeile liberale o femeie cu  un profil în care nu intră nimic din ceea ce este PNL, ca partid  de referință? Știe, oare, ”doamna” Sorin Ciurlea ce este o competiție reală?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii