Acasă Eveniment O rană pe obrazul Timişoarei…

O rană pe obrazul Timişoarei…

460
DISTRIBUIȚI

Printre betoane şi mizerii, pe un teren din Lipovei – locul unde se vor face locuinţe sociale
Pe Ion Ionescu de la Brad se află un teren ce era deţinut de RATT. Nu demult, acesta a intrat în  proprietatea consiliului local timişorean, care vrea să facă acolo locuinţe sociale. Dar, până atunci… peisajul din faţa acestui spaţiu lasă foarte mult de dorit. Blocuri de beton imense sunt aruncate unul peste altul, lăcaş pentru oamenii străzii, care şi-au uitat hainele zdrenţuite pe acolo şi pentru câinii vagabonzi, care sunt atât de toropiţi de căldură şi hămesiţi de foame încât nu mai au energie nici să latre sau să schiţeze vreun gest de câine care apără un teritoriu. Un teritoriu căzut pradă mizeriei, unde atmosfera e una de sat părăsit din Vestul Sălbatic – mai zboară o pungă năclăită de praf şi de vreme, iarbă uscată fuge parcă din calea cuceritorilor, peturi de bere strivite de picioarele unuia căruia i s-a urcat alcoolul la cap şi… ce nu găseşti acolo?
Mizerie…
Păi, găseşti multe. Rugină, o poartă ce a devenit deja prea hodorogită, un lacăt care are menirea de a ţine poarta la un loc, să nu se destrame şi nicidecum de apărare, pentru că e loc să intre un om, un câine, praful şi ochiul curios… Şi ce vezi acolo? Tot mizerie, locuri unde a fost odată foc şi acum pământul are nuanţa aceea de cărbune. Zboară tot felul de mizerii prin aer, iar iarba aproape că ajunge la înălţimea unui pom. E o zonă, o pată, o rană care te face să întorci capul în partea cealaltă, când treci pe acolo. Nu vrei să-ţi strici ziua cu un peisaj trist şi dezolant. Problema e că nu e singurul de acest fel din Oraşul Florilor…
“Anul acesta urmează să se facă acolo locuinţe sociale”
Ce se va face cu terenul şi al cui e, până la urmă? “Prin hotărâre de consiliu local, terenul a fost trecut din administrarea RATT în cea a Consiliului Local”, a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al RATT. Consiliul local spunea nu demult că acolo vrea să facă blocuri de locuinţe sociale. Încă nu au apărut. Deocamdată sunt betoane, haine aruncate, gunoaie şi mulţi, mulţi câini. “Anul acesta urmează să se facă acolo locuinţe sociale. Vom merge să verificăm pe teren care este situaţia, pentru a face curăţenie”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.

 

Comentarii

comentarii