Acasă Eveniment O roată desprinsă de la o maşină care rula cu peste 100...

O roată desprinsă de la o maşină care rula cu peste 100 de kilometri la oră a provocat accidentul mortal de pe autostrada Arad-Timișoara

2843
DISTRIBUIȚI

Coşmarul oricărui şofer a devenit realitate pe o autostradă din România. O roată a unei maşini s-a desprins în mers la peste 100 de kilometri la oră şi a provocat dezastru. Un tir şi un microbuz au fost prinse în carambol. Un pasager din maşină şi-a pierdut viaţa. Alţi şase oameni au răni grave după ce au rămas încarceraţi în microbuz. Se întorceau acasă de sărbători din Germania. În timp ce poliţiştii încearcă să afle ce s-a întâmplat, specialiştii atrag atenţia că şoselele sunt pline de “bombe” pe roţi.

Într-o misiune contracronometru, zeci de pompieri încearcă să scoată şase oameni captivi într-un morman de fiare. Atât a mai rămas din microbuzul cu care au venit acasă din Germania. Abia intraseră în ţară când, pe autostrada Arad-Timişoara au fost prinşi într-un carambol.

Roata din stânga – spate a maşinii care circula în faţa microbuzului s-a desprins în mers. Scăpată de sub control, maşina s-a izbit de parapetele de protectie, s-a rotit pe şosea apoi a intrat într-un TIR care circula pe prima bandă. Microbuzul nu a mai putut evita impactul. A lovit întâi maşina apoi spatele TIR-ului.

”Maşina s-a întors în faţa mea. Am văzut-o, am pus frână. Apoi microbuzul a intrat în mine”, povestește șoferul TIR-ului.

În maşina rămasă fără roată, erau şoferul şi un bărbat care a murit pe loc. Pasagerii microbuzului au fost scoşi de salvatori după o oră

OVIDIU OPREAN, ISU Timiş: A fost o interventie dificila ca urmare a numarului foarte mare de persoane ramase incarcerate in microbuz. S-a actionat la extragerea victimelor si transportul lor catre unitatile de primiri urgente.

”Veneam din Germania acasa, de la munca. Acasa in Romanesti, Dambovita”, spune o victimă.

Victimele au fost duse la două spitale din Timişoara. Răniţii în stare mai gravă au ajuns la Spitalul Judeţean.

MIHAI GRECU, şef UPU Spitalul Judeţean Timişoara: Din accidentul rutier au ajuns patru pacienţi. Unul e instare foaret grava, trei sunt intr-o stare mai usoara.

Poliţiştii care anchetează accidentul încearcă să afle cum a fost posibil ca roata autoturismului să se desprindă în mers. O altă variantă ar fi că roata nu a fost strânsă corect. O expertiză tehnică a Poliţiei va stabili exact ce s-a întâmplat în acest caz.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii