Acasă Actualitate O soluţie pentru firma mea: angajarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

O soluţie pentru firma mea: angajarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

DISTRIBUIȚI

Prin Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara
Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara a organizat o masă rotundă cu tema „O soluţie pentru firma mea: angajarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale”, adresată reprezentanţilor mediului de afaceri. La eveniment au participat reprezentanţi ai Edy Spedition, Nestle, Logitrade, Continental&Siemens, Smithfield Prod, Temeco, Krombert&Schubert.
“Scopul dezbaterii a fost de informare corectă şi conştientizare a angajatorilor cu privire la oportunităţile aduse de legislaţie în domeniul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, în vederea combaterii discriminării pe piaţa liberă a muncii şi promovării angajării asistate”, a subliniat Laila Onu, directorul fundaţiei. Evenimentul a făcut parte din proiectul „Vreau şi pot să muncesc!”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României.
Fundaţia „Pentru Voi” sprijină de 12 ani angajarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, atât în locuri de muncă obişnuite – prin serviciul de angajare în muncă sprijinită – cât şi în mediu protejat, în propria unitate protejată.
În prezent, Unitatea protejată “Pentru Voi” are 62 de persoane cu dizabilităţi intelectuale, angajate. Conform Legii 448/2006, orice persoană juridică cu mai mult de 50 de angajaţi este obligată să angajeze minim 4% persoane cu dizabilităţi.
În caz contrar, fimele pot opta fie să platească lunar către bugetul de stat o sumă/amendă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu dizabilităţi, fie să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, în suma echivalentă cu amenda.

Comentarii

comentarii