Acasă Cultura O soprană româno-americană, pe scena Operei din Timişoara

O soprană româno-americană, pe scena Operei din Timişoara

314
DISTRIBUIȚI

Luni, 4 aprilie, de la ora 18.00, scena Operei Naţionale Române din Timişoara va găzdui cunoscutul spectacol „Nunta lui Figaro”, o operă bufă de Wolfgang Anadeus Mozart. Invitata specială a serii este soprana româno-americană Laura Tătulescu, solistă a prestigioasei Opere din München (Germania). Aceasta va interpreta rolul Susannei, o partitură pe care a cântat-o şi în precedenta producţie a Operei timişorene cu „Nunta lui Figaro”, spectacol realizat în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti.

Noua producţie „Nunta lui Figaro” a Operei din Timişoara, regizată de Marina Emandi Tiron, cu decoruri şi costume create de scenografa Geta Medinski, a încântat publicul, ultimele trei reprezentaţii jucându-se cu casa închisă. În spectacolul de luni, Laura Tătulescu îi va avea alături pe scenă pe Bogdan Zaharia, Mihaela Marcu, Sorin Petru Burcă (Figaro), Gabriella Varvari, Ramona Zaharia, Ovidiu Cozma, Octavian Vlaicu, Mihai Prelipcian, Cristina Sîrb Vlaicu şi, în rolul Cupidon, copilul Denis Matei. La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi (Italia). „Opera Nunta lui Figaro, prin care Mozart deschide o cale nouă operei bufe italiene, este o lucrare scânteietoare, cu oameni reali, pe care muzica îi dezvăluie aşa cum sunt – simpatici, orgolioşi, capricioşi, ambiţioşi, iertători, fustangii. Premiera mondială a acestei opere comice s-a petrecut în 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena”, se arată în descrierea spectacolului.

Născută în oraşul Bridgeport, în statul Connecticut din S.U.A., soprana Laura Tătulescu a studiat vioară şi canto la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A cucerit o mulţime de premii muzicale importante, care au propulsat-o pentru un debut timpuriu, în 2004, pe scena Operei din Bucureşti, în rolul Margueritei din Faust. Un an mai târziu, în 2005, s-a produs debutul artistei la Opera de Stat din Viena, printre rolurile interpretate pe această scenă numărându-se şi Susanna din Nunta lui Figaro, pe care îl joacă şi pe scena din Timişoara.

Comentarii

comentarii