Acasă Actualitate O tânără artistă scoate la licitație tablourile sale și donează banii la...

O tânără artistă scoate la licitație tablourile sale și donează banii la spitalele din Lugoj și Timișoara

3171
DISTRIBUIȚI

O tânără artistă din Lugoj a luat inițiativa de a-i ajuta pe medicii aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus, informează Lugojeanul.ro.

Tânăra a decis să picteze mai multe tablouri și să le scoată la licitație pe rețelele de socializare. Banii adunați astfel îi donează spitalelor în care medicii luptă direct cu boala. Până acum, tânăra a adunat 850 de lei după ce a vândut patru tablouri, banii mergând la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În vârstă de 14 ani, Patricia este elevă a Școlii Eftimie Murgu din Lugoj.

„Sunt pasionată de pictură și desen, fac asta de la 11 ani. Sunt autodidactă în aceste domenii, nu am urmat niciun curs sau o pregătire în sensul acesta. În general pictez pe pânză, folosesc vopsele acrilice și pe bază de ulei. Pe cealaltă parte, lucrez și cu o tabletă grafică. Totul a plecat de la dorința mea de a sprijini spitalul și bolnavii, în lupta cu noul virus. Am observat că pot îmbina utilul cu plăcutul, Tablourile sunt vândute pe pagina personală de Facebook. În caz că sunt doritori să sprijine acest demers, îi aștept cu drag să cumpere un tablou. Toți banii strânși sunt donați, totul se face online și clientul primește dovada că banii lui ajung la spitale. Îndemn și alte persoane să sprijine sistemul medical și lupta împotriva virusului”, a declarat, pentru Lugojeanul.ro, Patricia Tărăbuță.

Pe lângă spitalul din Timișoara unde Patricia a donat deja sumele adunate până acum, tânăra urmează să creeze tablouri care, după ce vor fi licitate și vândute, vor ajuta și spitalul din Lugoj.

Comentarii

comentarii