Acasă Actualitate O timişoreanca a fost luată de gărzile de corp ale Patriarhului Daniel...

O timişoreanca a fost luată de gărzile de corp ale Patriarhului Daniel după ce l-a acuzat că nu are grijă de săraci

316
DISTRIBUIȚI

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Părinte Daniel, a primit, sambătă, titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei, el declarand că se consideră "un fiu al Banatului”, transmite corespondentul NewsIn. Consilierii liberali au lipsit de la şedinţa extraordinară a Consiliului Local de sambătă. In plus, ei s-au abţinut de la votul din plenul CL Timişoara, de marţi, in care s-a votat proiectul de hotărare prin care Patriarhul Daniel era numit cetăţean de onoare al Timişoarei. In Sala de Consiliu Local a Primăriei Timişoara, Prea Fericitul Daniel a fost intampinat de o timişoreancă, cu o pungă cu posmagi şi o bancnotă de 10 mii de lei vechi. Ramona Băluţescu l-a acuzat pe Patriarh că nu are milă de săraci, ea povestind că la inaugurarea Catedralei din Arad, mai mulţi săraci ii aşteptau pe Prea Fericit, dar nimeni nu i-a băgat in seamă. Femeia a fost luată de gărzile de corp ale Patriarhului.

"Sunt un fiu al Banatului. Recunoaşterea originii mele e un prilej de recunoştinţă şi bucurie. Am pus in practică tot ce am invăţat in Banat. Pentru noi, ecumenismul e o experienţă firească de convieţuire paşnică. Noi nu am făcut un efort să fim ecumenici, il ştiam de acasă”, a spus PF Daniel, imediat după ce i-a fost inmanat titlul. Patriarhul a adăugat că onoarea de a fi cetăţean de onoare al Timişoarei reprezintă o chemare la a ajuta această zonă şi acest oraş. "Nu am primit niciodată problemele acestei zone, dar dacă le voi primi, vom răspunde european, cat mai punctual. Sunt multe probleme şi e greu de stabilit care sunt priorităţile, de aceea trebuie să existe cooperare şi consultare”, a declarat Patriarhul. "Economia ţării este prea concentrată in capitală in defavoarea provinciei. Această zonă merită mai multă atenţie pentru că potenţialul este mai mare, dar nu este fructificat”, a mai spus PF Daniel. La ceremonie au luat parte reprezentanţi ai tuturor cultelor din Timişoara, autorităţi locale, profesori universitari şi un singur parlamentar. "La baza acestei decizii au stat două motivaţii: Patriarhul Daniel este intai stătătorul Bisericii Ortodoxe şi este bănăţean. Trebuie să fim mandri că avem un patriarh din Banat”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu, rugandu-l pe Patriarh să se aplece şi asupra problemelor locale, in calitate de ambasador al zonei.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a primit de la Patriarh Ordinul Sf. Ştefan, ca semn de incurajare şi recunoştinţă pentru ce a făcut pană acum pentru Timişoara şi un album cu Catedrala Patriarhală. Patriarhul a participat şi la o intalnire cu liderul CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, căruia i-a inmanat Ordinul Sfinţilor Impăraţi Constantin şi Elena, precum şi albumul cu Catedrala Patriarhală. La randul său, Patriarhul a primit mai multe albume, dar şi simbolul judeţului, Leul bănăţean. "Preţuim Consiliul Judeţean Timiş pentru că are grijă de bisericile şi mănăstirile din judeţ. La Dobreşti am dori să facem mai multe, o tabără pentru copii, noi avem idei multe, dar ne trebuie sprijin”, a spus Patriarhul. Prea Fericitul Părinte Daniel a sosit, vineri, la Timişoara şi a fost intampinat de credincioşi şi de reprezentanţii Mitropoliei Banatului. El a fost cazat la reşedinţa Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu. Sambătă dimineaţă a participat la slujba Te-Deum-ului, oficiată de Episcopul Vicar Pa, iar inspre seară va vizita mănăstirea Şag-Timişeni. Duminică se indreaptă inspre Lugoj, iar luni părăseşte judeţul Timiş.

Comentarii

comentarii