Acasă Actualitate O zi în închisoare, sau cum poate fi prevenită delincvenţa în...

O zi în închisoare, sau cum poate fi prevenită delincvenţa în rândul elevilor din Timişoara

275
DISTRIBUIȚI

Penitenciarul Timișoara şi Colegiul Tehnic Regele „Ferdinand I” au organizat o activitate amplă în ceea ce priveşte prevenția  comportamentelor deviante în rândul elevilor, intitulată O zi în închisoare.

Obiectivul a fost sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării unui spirit civic responsabil şi a prevenirii delincvenţei prin asigurarea implicării persoanelor private de libertate din penitenciar. Activitatea s-a desfășurat în interiorul Penitenciarului Timișoara cu participarea a 19 elevi de la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I”. Deținuții participanți și-au prezentat pe rând propria poveste de viață, începând de la momentul în care s-au apucat să consume droguri și până la momentul în care au fost închiși și arestați pentru acest lucru.

Dezbaterea a fost una interactivă, elevii au fost interesați de discuții, au adresat întrebări și au încercat să afle cât mai multe informații despre viața din penitenciar și despre efectele consumului de droguri. S-a adus în discuție un subiect interesant și de actualitate, având în vedere incidența consumului de droguri în rândul tinerilor de liceu. Pentru persoanele private de libertate reprezintă o experienţă pedagogică constructivă datorită faptului că devin figuri ce orientează comportamentele adecvate, investind în propria lor resocializare şi reabilitare – a informat Penitenciarul Timişoara.

 

Comentarii

comentarii