Acasă Actualitate OADOR Timişoara apără drepturile românilor din Austria

OADOR Timişoara apără drepturile românilor din Austria

588
DISTRIBUIȚI

oador vienaTeodor Raţiu: „Dacă pierdem sediul din Timişoara, nu vom mai putea ajuta pe nimeni!”

Vineri, 10 mai, la ora 11.00, la sediul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), cu sediul central în Timişoara, a fost parafată decizia de înfiinţare a Biroului European OADOR în Viena, capitala Austriei.

„Am primit autorizaţia de deschidere a acestui birou în Viena. Vom încerca să îi ajutăm pe românii din Austria şi nu numai, să îşi rezolve problemele cu care se confruntă, când li se vor încălca drepturile şi îi vom scuti să mai facă deplasări costisitoare în România. Noi vom lua legătura cu OADOR din Timişoara, care va încerca să îi ajute, prezentând cazul autorităţilor locale, când este cazul. La comun acord cu dl. Teodor Raţiu, preşedintele OADOR, vom colabora pentru a ne ajuta compatrioţii din Austria sau din alte ţări, care ne vor apela. Eu de 26 de ani locuiesc în Viena şi am o relaţie foarte bună cu instituţiile şi autorităţile austriece şi sunt sigur că românilor le voi putea rezolva multe dintre chestiunile cu care se vor confrunta”, a declarat Claudiu Dornstauder, şeful Biroului OADOR Viena, care desfăşoară de mai mulţi ani şi activităţi privind prevenirea consumului de droguri, ca reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog.

„OADOR este o organizaţie de utilitate publică şi este cunoscută nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional. Până acum avem deschise birouri europene în Olanda, Germania, Italia şi SUA. Sunt foarte mulţi români care au nevoie de ajutor în aceste ţări, de aceea noi vrem să venim în sprijinul lor. Vreau să mai spun că noi sperăm ca autorităţile din Timişoara să ne ofere un nou sediu. Acesta pe care îl avem a fost revendicat. În caz contrar, există riscul să nu mai putem funcţiona şi să nu mai putem ajuta sutele de cetăţeni aflaţi în nevoi care ne apelează în fiecare an, fiindcă instituţiile şi autorităţile îi tratează cu ignoranţă. Vrem o înţelegere amiabilă, fără să ajungem la alte modalităţi de protest naţional sau internaţional”, a declarat Raţiu.

Comentarii

comentarii