Acasă Eveniment OADOR Timişoara, în Parlamentul European

OADOR Timişoara, în Parlamentul European

427
DISTRIBUIȚI

OADOR -foto teodor ratiu DSCF3315După ce Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR) cu sediul în Timişoara şi-a trimis observatorii în Parlamentul României, acum va avea observatori şi în Parlamentul European.

Teodor Raţiu, comisar-şef OADOR, a spus că a găsit un reprezentant foarte bine pregătit, cunoscut la nivel european şi care se bucură de un  mare respect din partea partidelor politice şi a societăţii civile din Uniunea Europeană. Este vorba de Oana Octavian Constantin, fost urmărit şi şi refugiat politic de către Securitatea comunistă, recunoscut în Germania.
“Dorinţa mea de a reprezenta OADOR la Parlamentul European şi Partidul Popular European este în deplină concordanţă cu princiile morale creştin-democrate. Aşa văd eu împlinirea mea ca fost urmărit politic şi refugiat politic recunoscut în Germania. Este o onoare pentru mine să am posibilitatea prin activitatea mea ca membru şi secretar internaţional şi reprezentant permanent EPP şi Eu Parlament să dau o greutate şi mai mare şi bine meritată de altfel OADOR.
OADOR-ul are astfel posibilitatea să se organizeze şi la nivel european pentru cetăţenii români din diaspora ale căror drepturi fundametale ca oameni nu de puţine ori sânt încălcate, chiar în democraţiile occidentale unde adesea sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua. Nu degeaba Uniunea Creştin Democrată din Germania m-a numit în judeţul Neuwied şi în Landul Rheinland-Pfalz purtător de cuvânt şi pe probleme de integrare a cetăţenilor de origine străină. Din această poziţie se poate organiza o colaborare fructuoasă”, susţine Oana Octavian-Constantin.

Comentarii

comentarii