Acasă Actualitate Oameni de afaceri germani la meciul FC Timişoara – VfB Stuttgart

Oameni de afaceri germani la meciul FC Timişoara – VfB Stuttgart

299
DISTRIBUIȚI

FC Timişoara va juca, marţi, în play-off-ul Ligii Campionilor, cu VfB Stuttgart. Asta după ce, în primul meci pentru accederea în Liga Campionilor, s-a confruntat cu câştigătoarea Cupei UEFA, Şahtior Doneţk şi a reuşit să treacă de această echipă. Acum, FC Timişoara merge mai departe şi se va “duela” pe dreptunghiul verde cu nemţii de la VfB. Un meci aşteptat cu sufletul la gură de timişoreni, dar nu numai de ei. La meci vor fi prezenţi şi oameni de afaceri din Stuttgart, care vor să-şi vadă echipa la lucru. Unul dintre cei care îi va însoţi este şi Marius Popovici (fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş), împuternicitul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, în relaţiile cu Austria şi Germania.

“Landul Baden-Wurtenberg are relaţii foarte bune cu judeţul Timiş”

Aşadar, nemţii nu vin numai pentru fotbal în oraşul de pe Bega, ci e posibil ca în acest răstimp să pună la cale legături de afaceri cu românii. Nemţii nu sunt străini de judeţul Timiş, pentru că Stuttgart-ul face parte din landul Baden Wurtenberg, cu care Timişul are relaţii foarte bune. Aşadar, afirmaţiile presei germane, prin care spuneau că nu cunosc echipa şi oraşul, cu titluri gen “Timi… cum?” nu prea sunt înghiţite de cei care ştiu de existenţa acestor relaţii strânse cu nemţii din acest land, din care face parte şi Stuttgart-ul. “Este tactica echipelor mari de a-şi face curaj. Landul Baden-Wurtenberg are relaţii foarte bune cu judeţul Timiş. Sunt şi foarte mulţi români plecaţi acolo”, spune Marius Popovici.

Românii au contribuit la modernizarea stadionului din Stuttgart

Delegaţia oamenilor de afaceri nemţi va sosi în Timişoara în preziua meciului, luni, 17 august şi va pleca imediat după meci. De altfel, Timişoara este locul care a şi fost vizitat de câţiva miniştri din acest land, nume mari din politica şi administraţia europeană. Marius Popovici cunoaşte bine Stuttgart-ul, deoarece a lucrat un număr de ani în acest loc. Şi nu oriunde, ci chiar la modernizarea noului stadion al echipei VfB Stuttgart. “La modernizarea stadionului de la Stuttgart a contribuit şi o firmă de construcţii din Timişoara, în anii ‘90”, mai spune Marius Popovici. Deci nemţii vin cu gânduri de pace şi de afaceri. Dacă pleacă şi cu câteva goluri în poarta lor, cu atât mai bine. Până la urmă, balonul e rotund şi cine e mai bun să câştige!.

Comentarii

comentarii