Acasă Cultura Oameni de litere de mare anvergură din România și din străinătate, la...

Oameni de litere de mare anvergură din România și din străinătate, la FILTM 2020 Timișoara

1345
DISTRIBUIȚI

Nume importante ale literaturii contemporane din România și din străinătate vor fi laolaltă sub semnul FILTM 2020, online, la Timișoara, în perioada  19 – 23 octombrie, de la ora 19.00.

Scriitorul Robert Șerban, directorul festivalului, a spus că evenimentul va avea loc într-o ediție cu un număr mare de invitați și, sigur, cu un număr record de spectatori, fiindcă oricine, de oriunde, poate vedea manifestările festivalului, online.

”Nu ca în ceilalți opt ani de până acum, laolaltă, în săli mai mari sau mai mici, neîncăpătoare sau mai aerate, cu, la final, autografe, fotografii, îmbrățișări, clinchet de pahare și promisiuni de revedere. Nu, nu așa, ci ca-n pandemie: online.

Cu scriitori pe care, poate, nu i-am fi putut aduce la Timișoara, ori am fi făcut-o cu eforturi mari, fiindcă unii dintre ei locuiesc peste ocean. Așa, tehnologia, draga de ea, ne ajută să fim față în față, prin interfață, cu autori importanți ce vor vorbi despre literatura lor și despre lumea în care trăiesc.

Despre cum trec ei granițele, cum și le apară sau cum le topesc în scrisul lor. În deplină siguranță, vom călători în universuri culturale originale, ce vor interfera și se vor deschide ca-n povești, cu un simplu click”, spune Robert Șerban.

Comentarii

comentarii