Acasă Eveniment Oameni îngroziți la Adea. Sute de oi au fost omorâte în ultimele...

Oameni îngroziți la Adea. Sute de oi au fost omorâte în ultimele nopți

DISTRIBUIȚI

Locuitorii satului arădean Adea sunt de-a dreptul îngroziți: o sută de oi au fost sfâșiate în ultimele zile de câini. Oamenii au cerut ajutorul autorităților pentru a-și salva animalele.

Localnicii spun că noaptea, câinii vagabonzi năvălesc în țarcurile de animale din stânele din sat și le omoară animalele. Oile sunt sfâșiate și abandonate. Numai în ultima lună au fost omorâte o sută de oi și alte câteva zeci au fost rănite. În cursul nopții trecute, o haită de câini a atacat o stână. Chiar dacă a fost împrejmuită cu garduri înalte, câinii au năvălit în țarcul oilor și au făcut prăpăd: 45 de oi au fost omorâte și șapte au fost rănite rănite grav, care cel mai probabil vor muri și ele. „A fost la toți vecinii care au oi. Peste 100 de oi au fost omorâte”, a explicat proprietarul de oi din Adea care a căror animale au căzut victime câinilor. În ultima lună, șase proprietari de oi au reclamat că haitele de câinile le-au omorât peste 60 de oi.

Disperați, oamenii au cerut ajutorul autorităților. Primarul comunei a constatat situația și a anunțat autoritățile județene, care i-au recomandat să amenajeze adăposturi pentu câini. Nici măcar nu s-au deranjat să vadă la fața locului dacă oile sătenilor din Adea sunt sfâșiate de câiuni, sau de alte animale sălbatice care pe timp de noapte pot fi foarte ușor confundate cu câinii. Edilul comunei Sintea-Mare a replicat că banii nu-i ajung pentru oameni, iar pentru câini, nici atât. Așa că, situația rămâne fără rezolvare. Astăzi, polițiștii au ajuns la fața locului și au deschis o anchetă în acest caz.

Comentarii

comentarii