Acasă Administraţie „Oamenii Domnului”, trişori la Definitivat

„Oamenii Domnului”, trişori la Definitivat

400
DISTRIBUIȚI

titularizare

Şoc la examenul de definitivat în Timiş. Doi dintre cei aproape 300 de candidaţi au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor. Cei doi erau culmea ambii dascăli de religie, unul de religie ortodoxă şi celălalt de penticostală. Ambii au sfidat a opta poruncă biblică: „Să nu furi”.

 

Supraveghetorii nu iartă

Dumnezeu poate i-a iertat pe loc, nu acelaşi lucru l-au făcut supraveghetorii. Ambii candidaţi au fost daţi afară din examen şi au pierdut şansa de a se prezenta şi anul viitorul la Definitivat.

„Cei doi profesori eliminaţi nu se pot prezenta anul viitor la examenul de Definitivat, după ce au fost acum eliminaţi din examen”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct de Timiş, Francisc Halasz.

La Definitivat s-au înscris în Timiş 296 de candidaţi. 32 dintre aceşti au absentat, iar 29 s-au retras înainte de examen. Examenul a durat patru ore, iar nota minimă de promovare este 8. Numărul mare de candidaţi faţă de alţi ani este justificat de conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş prin faptul că MEC a permis ca la examen să se prezinte şi cadre didactice cu un an vechime în învăţământ şi nu cu minim doi, cum era până acum. Examenul scris a avut loc la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara. Specializările învăţători şi educatori au fost cele mai căutate de candidaţii la titularizare. Dascălii au dreptul să se prezinte de trei ori la examen, iar dacă nu reuşesc să obţină o notă de trecere, nu vor putea lucra ca titulari, ci doar ca suplinitori.

Cel mai ghinionist candidat…

În a doua parte a lui iulie, peste 1.100 de dascăli din Timiş vor susţine un alt examen vital pentru cariera lor. Este vorba despre titularizare. Examenul va avea loc pe 21 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 25 iulie. Anul trecut, în Timiş, la titularizare, doi dascăli au fost eliminaţi din examen după ce au încercat să copieze. Unul dintre ei era Linda Elena Sima, soţia actualului inspector şcolar general adjunct de Timiş, Aurelian Sima.

Comentarii

comentarii