Acasă Eveniment Oaspeţi de seamă în vizită la Timişoara

Oaspeţi de seamă în vizită la Timişoara

446
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 12 mai, o delegaţia germană, condusă de primarul din Karlsruhe, Heinz Fenrich,  a avut o întrevedere cu primarul Timişoarei, la sediul primăriei, de unde au plecat însoţiţi de doi tineri îmbrăcaţi în costume de epocă şi instrumentişti de la Liceul Ion Vidu, spre strada Alba Iulia. Tinerii îmbrăcaţi în costume de epocă anunţau trecătorii că sărbătorim 20 de ani de înfrăţire cu oraşul german, anunţul fiind făcut în limbile română, germană şi maghiară.  La fântâna de pe str. Alba Iulia, care a fost realizată în 1998, cu fonduri de la oraşul german, cei doi primari au vorbit despre buna cooperare şi istoricul acesteia. Primarul din Karlsruhe a amintit de un proverb polonez, care spune că vinul cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun şi aşa este şi relaţia dintre cele două oraşe.

De asemenea, a apreciat faptul că se colaborează concret în acţiuni care vizează direct locuitorii oraşului şi şi-a exprimat speranţa ca acest drum, al bunelor relaţii, să continue. A fost dezvelită o placă aniversară, la fel cum, în martie, la Karlsruhe, a fost dezvelită, de asemenea, o placă aniversară din bronz. Primarul din Karlsruhe a declarat că este fericit că oraşul său este primul care are o placă la Timişoara. Duminică, la Bastionul „Teresia” din Timişoara, a avut loc Ceremonia aniversară „Timişoara – Karlsruhe: 20 de ani de înfrăţire”.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a făcut o trecere în revistă a celor 20 de ani de înfrăţire, reamintind că oraşul german a fost primul care sărit în sprijinul timişorenilor, imediat după Revoluţie şi a trimis peste 340 de tone de ajutoare.

Acum, la 20 de ani, relaţiile nu mai sunt de ajutorare, ci de parteneriat, de cooperare în mai multe domenii: economic, cultural, în domeniul educaţiei. Totodată, a mulţumit celor care au realizat înfrăţirea, dintre aceştia fiind prezent fostul primar al Timişoarei, Viorel Oancea. Primarul Heinz Fenrich a observat că orice lucru bun trebuie continuat, iar acest partenriat şi-a dovedit în timp viabilitatea, spre folosul cetăţenilor celor două oraşe.

Consulul german la Timişoara, Klaus Christian Olasz, a spus că 20 de ani este întotdeauna o vârstă frumoasă şi a mulţumit partenerilor germnai pentru susţinerea în demersurile făcute de municipalitatea timişoreană pentru menţinerea consulatului.

Primarul Timişoarei a acordat plachete aniversare, cu acest prilej, celor care au susţinut acest parteneriat. Totodată, a înmânat primarului oraşului german şi un pergament, care consemnază cei 20 ani de cooperare şi s-a făcut şi o menţiune în cartea de onoare a oraşului.

Comentarii

comentarii