Acasă Actualitate Obiceiuri gorjene, pe drumuri… timișorene!

Obiceiuri gorjene, pe drumuri… timișorene!

4710
DISTRIBUIȚI

Un BMW la stop, cu număr de GJ, nu ar trebui să însemne nimic. O mașină în trafic. Dar dacă dintr-o mașină cu numărul GJ 36 PTK (ce să fie, vreun ”pitic” scris cu K?), atunci când șoferul își etalează, plin de el, degetul mijlociu, al mâini stângi, te întrebi, ca femeie, înseamnă ceva? Poate pentru că el, șoferul din Gorj, vorbind la telefon, nu a observat că s-a schimbat culoarea roșie, cu verde. Dacă el, șoferul obraznic și vulgar, nu a plecat de pe loc, și s-a făcut o coadă în spatele lui, (celelalte mașini așteptând au făcut un mic semnal sonor de ”gata de plecare”), asta l-a revoltat atât de mult, încât și-a scos degetul murdar pe geam?

Oare șoferul din Gorj nu are aceleași reguli de circulație rutieră? Nu știe că semnele obscene se amendează de către Poliția Rutieră? Oare politețea și armonia din Banat nu l-au impresionat cu nimic? Sau crede că ”civilizațiile turcă și cumană” sunt mai puternice decât civilizația europeană!

În Germania, obscenitatea în trafic se pedepsește cu o amendă de 2000 de euro. La noi, mai ieftin, 2000 de lei, dar există!

Șoferul cu mașina de Gorj va trebui să știe că Timișoara a fost, cândva, chiar capitală imperială, pentru scurt timp!

În prezent, se pregătește să-și exercite titlul de Capitală Culturală a Europei. În acest destin, se exclud trivialitățile, vulgaritățile, injuriile, bădărăniile!

Șoferul este taxat, de noi, cu promovarea publică a vulgarității sale. Poliția știe ce are de făcut!

Comentarii

comentarii