Acasă Turism Obiectivele turistice din Timiș promovate prin panouri cu ajutorul primăriilor din...

Obiectivele turistice din Timiș promovate prin panouri cu ajutorul primăriilor din Bogda, Orțișoara și Satchinez

DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a prezentat, luni 14 noiembrie, primele panouri de promovare a unor obiective turistice de mare impact, panouri ce vor fi amplasate în patru localități din județ.
Delia Barbu, directorul asociației, a spus că primele obiective turistice prezentate prin intermediul acestor panouri au fost selectate de APDT Timiș în funcție de raportul dintre gradul de notorietate și gradul de vizibilitate al acestora. Este vorba despre obiective de însemnătate pentru turismul timișean, dar care, datorită specificului lor, sunt mai greu de prezentat.
Charlottenburg -satul rotund, este un obiectiv unic în Banat (după unele lucrări de specialitate, unic în țară), declarat monument istoric de mai mulți ani, dar turiștii – atunci când ajung în zonă – nu pot avea o imagine clară a locației. La fel se întâmplă și în cazul altor locații prezentate și promovate prin intermediul acestor panouri: Vulcanii noroioși de la Seceani, Iarcurile de la Cornești sau Rezervația naturală de la Satchinez. Sunt locuri a căror imagine – prezentată acum de APDT Timiș prin intermediul acestor panouri – poate oferi turiștilor detalii vizuale despre ceea ce vizitează. Demersul nostru, prognozăm, va duce la creșterea numărului de turiști interesați sa viziteze aceste obiective.
Pentru toate panourile, APDT Timiș a folosit imagini și informații de la specialiști în domeniu. Panourile urmează să fie amplasate în zonele amintite cu sprijinul primăriilor din Bogda, Orțișoara și Satchinez, în apropierea obiectivelor, în locuri cu cea mai mare vizibilitate, alese împreună cu reprezentanții localităților respective.
Banii folosiți la realizarea acestora provin din cotizațiile membrilor APDT Timiș. Alte locații și obiective avute în vedere de APDT Timiș pentru o prezentare de acest gen sunt și zona Lacului Surduc, bisericile de lemn, traseul mănăstirilor din sudul Timișului sau pista de biciclete Timișoara-Serbia. În cazul pistei de biciclete, în colaborare cu Asociația Culturală Ariergarda, vor fi prezentate o serie de obiective turistice aflate în satele riverane Begăi, pe unde trece pista, astfel încât cei care se plimbă cu bicicleta să poată avea informații legate de obiectivele din zonă, să le viziteze, să acceseze (acolo unde există) produse și servicii turistice, ducând la dezvoltarea turismului aici.

Comentarii

comentarii