Acasă Actualitate Peisaj şocant, la Pădurea Verde Timişoara

Peisaj şocant, la Pădurea Verde Timişoara

DISTRIBUIȚI

FOTO

Cineva care doreşte să trăiască senzaţii tari se poate deplasa la Pădurea Verde Timişoara, la orice oră, vis-a-vis de Spitalul de Boli Infecţioase, şi să „admire” peisajul poluat cu deşeuri, dincolo de gardul de sârmă ce izolează pădurea de oraş.

Aici, pe aproximativ 100 metri pătraţi, se află una dintre cele mai mari suprafeţe de spaţiu verde din Timişoara, poluată masiv cu deşeuri.

 

Pe primul loc, pet-rile

ZIUA de Vest scrie de mai bine de două săptămâni (şi a exemplificat cu fotografii elocvente) despre poluarea cu deşeuri în mai multe zone din Timişoara, dar ceea ce noi am descoperit la Pădurea Verde, miercuri, 28 martie, se pare că depăşeşte orice limită. Şocant este că pe o suprafaţă destul de mare, gunoaiele cuprind tot spaţiul verde. Cu siguranţă că mizeria dăinuie de mulţi ani, dar acum, primăvara, când încă nu e crescută iarba, este cea mai vizibilă. Există şi o cauză: în imediata apropiere se află parcarea. Aici, toţi cei care vizitează cele două spitale – de boli cardiovasculare şi de infecţioase – îşi parchează maşinile chiar lângă pădure. Există un gard de sârmă, dar este inutil. După cum se vede, oamenii aruncă tot ce au prin portbagaje în pădure, de parcă acolo ar fi coş de gunoi. Pe primul loc se află, fără îndoială, pet-urile. Se pare că există o obsesie de a arunca ambalajele pe spaţiul verde.

Conform Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr. 371 din 2007, amenzile pentru abandonarea deşeurilor pe stradă şi în alte locuri neautorizate sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 lei pentru persoane juridice. „În scopul asigurării şi păstrării ordinii şi curăţeniei, igienei publice şi protecţiei mediului înconjurător, se interzice persoanelor fizice şi juridice: aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul şi consumul de seminţe, precum şi orice alte deşeuri pe domeniul public; punerea în circulaţie a vehiculelor de orice fel care sunt deteriorate, nu îndeplinesc condiţiile de curăţenie, poluează atmosfera sau au scurgeri de ulei sau combustibil; murdărirea căilor publice cu orice fel de materiale: balast, mortare, noroi, betoane, deşeuri sau alte materiale, precum şi cu produse agricole; transportul de deşeuri fără existenţa unui contract încheiat între transportator şi deţinătorul deşeurilor, precum şi nedeţinerea de documente de însoţire a deşeurilor transportate, din care să rezulte deţinătorul, destinatarul, originea deşeurilor, locul de încărcare şi descărcare a acestora”, arată HCL Timişoara nr. 371.

Comentarii

comentarii