Acasă Actualitate Octavian Crețu este noul rector al Univesităţii de Medicină şi Farmacie “Victor...

Octavian Crețu este noul rector al Univesităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Octavian Crețu este noul rector al Univesităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara. Creţu a câștigat alegerile chiar din primul tur, cu 370 de voturi, din 652 valabil exprimate. Pe următoarele locuri s-au clasat, în ordine, Eugen Boia – 111, Virgil Păunescu – 91 şi Jenel Pătraşcu – 72. Opt voturi au fost anulate.

Alegerea noului rector va avea loc pe data de 20 februarie, iar dacă este cazul, turul II va fi organizat o săptămână mai târziu, pe 27 februarie.

Octavian Creţu este încă preşedintele Senatului UMF, funcţie câştigată recent, prin alegeri, de Marius Craina, fostul manager al Spitalului Judeţean. În perioada 2012-2016, Creţu a fost prorector al UMF. Este şeful Clinicii Universitare de Chrirurgie Generală de la Spitalul Municipal. În perioada 2005-2009 a fost managerul acestui spital. Este profesor univesitar din anul 2008.

”Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, le mulțumesc și celor care au mers astăzi la vot și au avut o altă opțiune. Pe toți îi asigur de toată implicarea și responsabilitatea mea în viitoarea poziție de Rector al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Împreună dezvoltăm universitatea noastră”, a declarat el în exclusivitate pentru Sănătatea Press..

Motto-ul programului cu care a candidat prof. dr. Octavian Crețu este ”Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara”.

Programul a inclus șase principale obiective strategice:

Resursa umană a universității

Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii universității

Îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a procesului educațional

Dezvoltarea instituțională a universității

Dezvoltarea cercetării științifice

”Vă propun translatarea sistemului decizional de la un management de tip providențial la un management descentralizat, într-un leadership de echipă care să reprezinte într-o manieră reală dorința întregului corp academic al universității. Îmi propun descentralizarea structurii de putere pe nivele de competență care să permită implicarea comunității academice în procesul de decizie. Întotdeauna voi încuraja existența unui mecanism veritabil de feedback managerial, feedback de care sunt convins că va participa modelând esențial strategia de dezvoltare și conducere a universității”, a transmis prof. dr. Crețu în programul managerial.

Comentarii

comentarii