Acasă Actualitate Ocuparea forței de muncă – adaptată dinamicii pieței prin proiecte europene

Ocuparea forței de muncă – adaptată dinamicii pieței prin proiecte europene

535
DISTRIBUIȚI

Un proiect european prin POSDRU, care a durat trei ani, s-a încheiat luni la Reșița. În valoare de aproape 3,7 de milioane de lei, proiectul se numește ”Proiect ECSPO – Eficiență și calitate în serviciile publice de ocupare” și a fost derulat de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Caraș-Severin.

Date depre implementarea acestui proiect destinat adaptării permanente a specialiștilor din structura de ocupare a forței de muncă, au fost furnizate de directorul executiv al AJOFM Caraș-Severin, Caius Isac, dar și de șefele de proiect, Liliana Lința și Carla Goagă, purtător de cuvânt al AJOFM.
    Partenerii AJOFM Caraș-Severin în acest proiect sunt agențiile din Timiș, Arad, Alba, Mehedinți, Gorj, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Timișoara și organizația VUC Storstrom Danemarca. Obiectivul general a fost creșterea nivelului de competențe și abilități profesionale a personalului, în vederea îmbunătățirii calității, eficienței serviciilor de ocupare, utilizând o strategie complet adaptată dinamicii pieței muncii. Cât despre obiective specifice, proiectul a vizat dezvoltarea competențelor pentru 35 de persoane, privind evaluarea nevoilor de formare, respectiv planificarea programelor de formare în cadrul unei strategii de formare profesională continuă dar și utilizarea de prognoze și studii, dezvoltarea unui pachet de programe de formare profesională pentru 200 de angajați din domeniu.

Comentarii

comentarii