Acasă Economic Oferta de preluare a Faur Bucureşti va fi reluată marţi

Oferta de preluare a Faur Bucureşti va fi reluată marţi

DISTRIBUIȚI

faurOferta publică de preluare a Faur Bucureşti (FAU), iniţiată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, va fi reluata pe 21 aprilie, după ce Broker Cluj, care intermedia operaţiunea, a primit avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare de a-şi reluarea activitatea.
CNVM a avizat  noua conducere interimară a Broker Cluj, anunţând că pe 21 aprilie va înceta suspendarea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.
În urma cu trei zile, CNVM a blocat oferta Faur Bucureşti (FAU), ca urmare a suspendării autorizaţiei de funcţionare a casei de brokeraj care intermedia operaţiunea.
Marius şi Emil Cristescu au anunţat la sfârşitul lunii trecute că intenţionează să cumpere acţiunile Faur Bucureşti (FAU) pe care nu le deţin, reprezentând 2,58% din capitalul social, pentru care sunt dispuşi să plătească 2,63 milioane de lei, în cadrul unei oferte publice de preluare.
Oferta, iniţiată de Marius Cristescu, are ca obiect 559.325 de acţiuni Faur, deţinute în prezent de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi de micii acţionari.
Astfel, fraţii Cristescu oferă un preţ de 4,70 lei/titlu pentru acţiunile pe care nu le deţin. Oferta este intermediată de Broker Cluj şi se derulează în perioada 1 – 22 aprilie. În prezent, Marius şi Emil Cristescu deţin în nume propriu 33,94%, respectiv 16,68% din Faur, iar prin intermediul firmei Begacom, controlează împreună 46,78% din capital.
Acţiunile Faur Bucureşti se tranzacţionează la categoria „Nelistate” a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul FAU. Compania are un capital social de 30,34 milioane de lei, divizat în 21,67 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,40 lei.

Comentarii

comentarii