Acasă Stiri recomandate Ofertele last minute, varianta optimă pentru un concediu la preț de city-break

Ofertele last minute, varianta optimă pentru un concediu la preț de city-break

DISTRIBUIȚI

Așteptate cu entuziasm de unii și privite cu neîncredere de alții, ofertele last minute sunt, probabil, serviciul turistic cel mai neînțeles. Prețurile foarte scăzute ale ofertelor last minute îi motivează pe unii și stârnesc valuri de dubii în cazul altor persoane. Cei care își planifică în detaliu orice aspect al vieții consideră, pe de altă parte, că nu îți poți programa un concediu bazându-te pe ofertele last minute.

 Și totuși, acest tip de oferte este varianta optimă pentru un concediu la preț de city-break. În ceea ce privește prețurile scăzute ale ofertelor de tip last minute trebuie spus că acestea sunt, de cele mai multe ori, ofertele hotelierilor și nu ofertele agențiilor de turism în sine, deși ele ajung la cunoștința publicului prin agențiile de turism. Totul pornește de la gradul de ocupare al hotelurilor. Există perioade în care locurile din anumite hoteluri nu sunt rezervate în totalitate, iar atunci hotelierii scad simțitor prețurile pentru toate tipurile de cazare. În mod automat, agențiile de turism pot oferi același pachet turistic la un preț mult mai mic și nu se sfiesc să o facă.

La agenția de turism Ultramarin, de exemplu, au apărut oferte last minute pentru Costa Brava cu plecare în 28 iunie. Pentru toate tipurile de cazare, un pachet achiziționat pentru 28 iunie este cu aproximativ 100 euro mai ieftin decât același pachet achiziționat pentru o dată de la mijlocul lunii iulie. Același lucru este valabil și pentru sejururile în Italia, pe coastele Mării Adriatice,  unde pachetele last minute pentru datele de 1, 8 și 15 iulie sunt chiar la preț de city-break.  În extrasezon și presezon ofertele last minute apar cu aproximativ două sau trei săptămâni înaintea datei de plecare. În plin sezon turistic pot apărea cu o săptămână sau chiar două zile înainte de data plecării. Din aceste motive este evident că acest tip de serviciu turistic necesită o oarecare flexibilitate din partea turiștilor. 

Și totuși, un concediu poate fi planificat din timp așteptând o ofertă last minute dacă înțelegem dinamica acestui serviciu. Întotdeauna veți putea găsi oferte last minute la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Numărul ofertelor last minute scade apoi pentru aproximativ 3-4 săptămâni, până la jumătatea lunii august. După jumătatea lunii august acest tip de oferte este, din nou, extrem de frecvent. Plecările în sejur au loc, aproape exclusiv, vineri seara, sâmbătă sau duminică.  Astfel puteți să vă luați concediu pentru finalul lunii iunie și începutul lunii iulie chiar și cu 6 luni înainte, căci pentru acea perioadă veți găsi, cu siguranță oferte last minute.  Prin urmare, ofertele last minute nu sunt nici act de binefacere, nici semn de disperare și nici un semnal de alarmă pentru o eventuală fraudă. Ele sunt, pur și simplu, rezultatul firesc și logic al unei ramuri economice ce se ghidează după bine cunoscutul raport dintre cerere și ofertă. Odată înțeles acest lucru, ofertele last minute devin varianta optimă pentru un concediu la preț de city break.

Comentarii

comentarii