Acasă Actualitate Şoferul prefectului Mircea Băcală va rămâne fără permis de conducere

Şoferul prefectului Mircea Băcală va rămâne fără permis de conducere

334
DISTRIBUIȚI

VIDEO

Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş, a fost implicat în data de 24 martie într-un ciudat incident produs în trafic. Maşina în care se afla Băcală, dar şi actualul ministru al transporturilor, a făcut mai multe depăşiri riscante, punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

 

La mai bine de o săptămână de la producerea acestui incident, IPJ Timiş a transmis oficial un comunicat de presă în care prezintă modul în care s-au derulat faptele. În data de 24 martie, în jurul orei 18.32, în timp ce executau serviciul pe DN 6, între localităţile Iosifalău şi Topolovăţu Mare, poliţiştii au înregistrat cu aparatul radar un autoturism care efectua o depăşire neregulamentară în zona de acţiune a indicatorului rutier cu semnificaţia de interzicere a depăşirii. Vehiculul a depăşit o coloană de mai multe autoturisme, pătrunzând pe sensul opus de mers şi periclitând siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. Pentru că autoturismul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, s-a procedat urmărirea acestuia până pe raza localităţii Topolvăţu Mare, în maşină aflându-se prefectul judeţului Timiş, care a declarat că este într-o coloană oficială împreună cu ministrul transporturilor. Din acest motiv, poliţistul a permis plecarea maşinii fără a lua nicio măsură legală.

Pentru lămurirea stării de fapt, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, ocazie cu care s-a stabilit că autoturismul care a fost oprit de poliţişti în localitatea Topolovăţu Mare nu se afla într-o coloană oficială, iar manevrele de depăşire au fost efectuate într-o zonă în care acest lucru era interzis. Ca urmare a acestui fapt, s-a trimis către Prefectura Timiş o adresă prin care s-au solicitat datele de identitate ale celui care a condus autoturismul la momentul respectiv, pentru a putea fi dispuse măsurile legale în cauză, respectiv sancţionarea contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru următoarele 30 de zile.

"Nici unul dintre poliţiştii din echipaj nu au fost cercetaţi prealabil, motiv pentru care nici nu au fost sancţionaţi sau mutaţi de la locurile de muncă, aceştia desfăşurându-şi în continuare activitatea în cadrul aceleaşi structuri", se arată în comunicatul IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii