Acasă Politica OFICIAL: Sorin Frunzăverde anunţă intrarea PNL în PPE

OFICIAL: Sorin Frunzăverde anunţă intrarea PNL în PPE

DISTRIBUIȚI

frunzaverde

Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte PNL responsabil de relaţia cu Partidul Popular European (PPE), a participat azi la evenimentul care a consfinţit intrarea oficială a PNL în familia popularilor europeni. De la Bruxelles, Frunzăverde a explicat, pentru ZIUA de Vest, ce înseamnă evenimentul de azi pentru viitorul Partidului Naţional Liberal.

„Am participat astăzi la şedinţa Adunării Politice a Partidului Popular European. În urma recomandării Grupului de Lucru numărul 3, care analizează aplicaţiile pentru primirea în Partidul Popularilor Europeani, astăzi adunarea politică a PPE, forul decident a hotărât ca Partidul Naţional Liberal să intre în PPE, ca o grupare politică cu drepturi depline în interiorul celui mai mare partid paneuropean, cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul European, cu cei mai mulţi europarlamentari. Partidul Popular European îl dă şi pe actualul preşedinte al Comisiei Europene, pe Jean Claude Kunker şi încă 13 comisari europeni. Se finalizează practic un parcurs început în 2012, care plasează în sfârşit Partidul Naţional Liberal în gruparea politică unde îşi are locul, în gruparea politică de dreapta din Europa, grupare în care PNL îşi regăseşte atât acţiunea politică, cât şi identitatea, ideologia”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Pe de altă parte, mai explică liderul liberal, faptul că şi PNL-ul este de acum un partid membru al Partidului Popularilor Europeni „dă coerenţă în această perioadă acţiunii politice PNL-PDL, clarifică şi fuziunea, care practic va fi operabilă de anul viitor, sub denumirea PNL, aşa cum au hotărât cele două partide, justifică prezenţa europarlamentarilor noştri în grupul parlamentar PPE din Parlamentul European şi, evident, dă substanţă şi dreptei române, dreptei unificate din România, în demersul ei de a avea un preşedinte la Cotroceni în această toamnă, cu atât mai mult cu cât, iată, Klaus Iohannis face parte din cea mai puternică familie politică europeană, mai puternică decât a socialiştilor.”

Comentarii

comentarii