Acasă Politica Şomerii Timişului stau acasă iar firmele din vestul ţării aduc forţă de...

Şomerii Timişului stau acasă iar firmele din vestul ţării aduc forţă de muncă din Ungaria şi Serbia

DISTRIBUIȚI

„Mi se pare inadmisibil ce se întâmplă, să aducem forţă de muncă din Ungaria şi Serbia când noi avem 11.000 de şomeri şi 1.000 de posturi vacante”, a declarat deputatul PNL de Timiş Horia Cristian

11.000 de şomeri are Timişul, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian. 11.000 de şomeri şi 1.000 de locuri de muncă disponibile dar care nu sunt ocupate de şomeri care stau acasă pe indemnizaţie plătită de stat. Firmele care au scos puţin capul din criza economică au nevoie de forţă de muncă. Totuşi, şomerii rămân şomeri şi firmele respective importă forţă de muncă din Ungaria şi Serbia. „Din păcate toate aceste firme se confruntă cu o gravă lipsă de forţă de muncă. Sunt firme care nu pot să onoreze comenzi din cauză de forţă de muncă calificată sau necalificată. 11.000 de şomeri indemnizaţi sunt la AJOFM. Şi unul din scopurile mele e să nu fie şomeri indemnizaţi. Mi se pare inadmisibil ce se întâmplă, să aducem forţă de muncă din Ungaria şi Serbia când noi avem 11.000 de şomeri şi 1.000 de posturi vacante”, a declarat deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.

„În opinia mea este vremea să ne apucăm de treabă”

Deputatul va continua întâlnirile cu cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). „În opinia mea este vremea să ne apucăm de treabă”, spune Horia Cristian. Legea spune că dacă eşti indemnizat primeşti o repartiţie, te duci, dai probă de lucru, dacă îţi dă o negaţie te duci înapoi şi primeşti în continuare indemnizaţie. Dacă e un loc de muncă care se potriveşte şi angajatorul zice că nu eşti bun atunci primeşti indemnizaţie în continuare. „Vor începe să apară mai multe locuri de muncă.  La nivel naţional peste 5 milioane de oameni nu lucrează”, spune Horia Cristian.

Comentarii

comentarii