Acasă Actualitate Omicronul a provocat criza dascălilor în 12 școli, din Timiș. ISJ: ”Situație...

Omicronul a provocat criza dascălilor în 12 școli, din Timiș. ISJ: ”Situație se poate agrava…!”

DISTRIBUIȚI

În Timiș, există 12 școli care au trecută activitatea didactică în online datorită lipsei resursei umane, adică cadrele didactice sunt infectate cu SARS-COV2 – Omicron – și nu au înlocuitor.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a explicat:

”În aceste cazuri, profesorii susțin orele de acasă online. În cazul în care ei nu pot să ține orele, fiindcă se simt rău, atunci vor fi supliniți, chiar online. Sunt cazuri când cadrele didactice au simtome mai grave, atunci pot lua concediu medical. E dreptul lor.

Ei vor fi supliniți de alți colegi, și în acest caz. Ceilalți neinfectați pot preda de acasă sau de la școală, acolo unde sunt condiții optime.

Într-adevăr e o problemă cu resursa umană în unitățile școlare, unde nici măcar nici nu se mai găsesc profesori care să își suplinească astfel colegii. Acolo e o situație mai dificilă, în această pandemie.

Noi ne dorim ca educația școlară să se desfășoare față în față, dar în conjunctura pandemică nu avem altă soluție decât să trecem în online activitatea, în unele cazuri. Școlile au încercat mult să mențină cursurile cu prezența elevilor și profesorilor față în față, pentru clasele a 8 a și a 12, dar nu s-a reușit, din cauza resurselor umane lipsă”.

Concluzia trasă de ISJ Timiș este că, în următoarele două săptămâni, situația este foarte dificilă și se poate agrava din cauza pandemiei și a lipsei încălzirii în sălile de clase.

Comentarii

comentarii