Acasă Actualitate Omletă uriaşă, într-o tigaie de doi metri, pregătită de şapte bucătari, la...

Omletă uriaşă, într-o tigaie de doi metri, pregătită de şapte bucătari, la Festivalul Papricaşului de la Buziaş

DISTRIBUIȚI

A zecea ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului va avea loc sâmbătă şi duminică, în Parcul Central din Buziaş.

Organizatorii îi aşteaptă pe vizitatori şi cu o surpriză. Sebastian Paul, împreună cu Uica Mihai şi încă cinci bucătari vor găti o omletă uriaşă din 1001 de ouă, care va fi împărţită gratuit participanţilor.

“Omleta va fi pregătită într-o tigaie gigant cu un diametru de doi metri. Vor fi şapte bucătari invitaţi, iar partenerul nostru este Avia Agrobanat, care ne va pune la dispoziţie trei tipuri de ouă: ouă gălbenuş, ouă albuş şi ouă melanj.  Vom folosi ouă fără coajă! Cei de la Avia au o maşină de separat ouă şi sunt primii care au introdus această tehnologie în România. Ele vin în nişte cutii speciale şi va fi pentru prima dată când se vor folosi aceste ouă pentru o omletă gigant. Duminică, Bucătăria lui Paul pregăteşte patru ceaune de delicatese: fasole cu patru feluri de afumătură, varză cu ciolan, gulaş unguresc şi faimosul papricaş gătit în <<ceaunul de aur>>”, spune Sebastian Paul, bucătarul care a venit cu iniţiativa omletei gigant şi este cunoscut pentru proiectul ”Bucătăria lui Paul”, din Timişoara, în care găteşte alături de public.

Organizatorii festivalului au pregătit pentru sâmbătă, 13 octombrie, un spectacolul care va începe la ora 16, pe scena din Parcul Central urmând să urce Vest Phoenix Cover, Phaser, Ştefan şi Ana Maria Colombar, Aleksandar Aca Ilic şi Biljana Jevtic, Marinko Kokvic şi orchestra condusă de Misa Mijatovic.

A doua zi începe la ora 9, cu prepararea papricaşului. Între orele 14 şi 14,30 vor avea loc degustarea, jurizarea şi desemnarea câştigătorilor. De la ora 13 va începe a doua zi de spectacolul, pe scenă urmând să urce zeci de ansambluri folclorice şi artişti de muzică popular. În acest an va avea loc şi un show de iluzionism cu Lorenzo Cristian.

Comentarii

comentarii