Acasă Eveniment Omul de afaceri Dan Petrescu şi familia sa au murit, după ce...

Omul de afaceri Dan Petrescu şi familia sa au murit, după ce avionul său s-a prăbuşit la Milano

431
DISTRIBUIȚI

Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano este omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. El se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu era un avion monomotor.

Dan Petrescu avea 68 de ani.

Avionul privat de mici dimensiuni, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese (Milano), la cinci minute după decolare. Cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulți și un copil. Aeronava decolase din Linate cu destinația Olbia, conform ANSA.

Avionul privat s-a prăbușit lângă stația San Donato a liniei 3 de metrou din Milano la ora locală 13:09 (11:09 GMT), iar pilotul și cei cinci pasageri au murit instantaneu, potrivit unor surse din echipele de la Help.

Tocmai decolase de pe aeroportul Linate din Milano și se îndrepta spre insula Sardinia și, la scurt timp, a lovit clădirea, care avea doar două etaje și se pare că era goală și era folosită ca parcare pentru mașini, potrivit presei italiene.

Clădirea a fost complet distrusă după impact și flăcările au fost stinse după intervenția imediată a pompierilor.

Avionul ar fi fost condus de pilotul Dan Petrescu, care era și proprietarul aeronavei. Informația a fost furnizată la Realitatea Plus de pilotul Cezar Osiceanu.

”Am aflat că el era pilotul calificat pentru acest tip de avion”, a declarat acesta.

Dan Petrescu este considerat cel mai bogat român, mai bogat decât Ion Ţiirac, unul dintre partenerii săi de afaceri. Averea sa de peste 3 miliarde de euro a făcut-o din afaceri imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, de unde ar fi incasat milioane de euro chirie, potrivit presei economice. El a plecat în Germania înainte de 1989 şi s-a întors în ţară imediat după Revoluţie. Era extrem de discret şi încerca să se păstreze departe de viaţa publică.

Soţia sa este o fostă stewardesa la o mare companie aeriană. În avion, împreună cu ei, potrivit surselor Observator s-ar fi aflat un alt om de afaceri, Radu Merica, şi el pilot.

Radu Merica era preşedinte al Consiliului de Administraţie al REBU, compania care se ocupă cu salubritatea în Capitală. A părăsit România în 1992 și a absolvit Universitatea Tehnică din Munchen. Deține diploma de doctor în Fizică, Chimie și Științe Naturale. S-a întors în România în 2001 și a ocupat funcții de conducere la Aeroportului Otopeni și în cadrul Țiriac Holding. A fost şi şef al camerei de comert româno-germane.

Comentarii

comentarii