Acasă Actualitate Omul de afaceri Georgică Cornu îl acuză pe „pseudo-jurnalistul” Dragoş Boţa de...

Omul de afaceri Georgică Cornu îl acuză pe „pseudo-jurnalistul” Dragoş Boţa de furt şi şantaj

DISTRIBUIȚI

Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat”, lansează acuzaţii dure la adresa unui jurnalist timişorean. Într-un comunicat de presă, intitulat „Denigrare şi execuţie în public la comandă”, omul de afaceri îl învinuieşte pe Dragoş Boţa, proprietarul site-ului pressalert.ro, de furt, şantaj şi publicare de articole la comandă.

Totodată, Georgică Cornu ţine să lămurească unele aspecte din viaţa sa personală, care au făcut subiectul unor articole de presă în ultima perioadă.

Comunicatul integral, redactat de Georgică Cornu:

DENIGRARE ŞI EXECUŢIE ÎN PUBLIC LA COMANDĂ

Cu doar o zi înainte de procesul pe care Grupul de Firme Izometal- Confort îl are cu CNADNR, un jurnalist mediocru care lucrează la comandă, sub pretextul fals al dezvăluirilor incendiare, a dat publicităţii un raport pe care îl apreciez ca fiind eronat şi care face obiectul unui litigiu la instanţele judecătoreşti. Coincidenţă sau nu, acest raport apare într-un moment în care sunt plecat din ţară într-o mini vacanţă împreună cu cei doi copiii.
Doresc să vă informez că „jurnalistul” care a făcut aşa zisele „dezvăluiri” este un fost angajat al trustului meu de presă, pe care l-am concediat după ce a furat din trust suma  8.000 de euro.
Înainte de a da publicităţii raportul CNADNR, „jurnalistul” Dragos Boţa, a încercat să mă şantajeze. Mi-a cerut suma de 10.000 de euro în schimbul nepublicării materialului în cauză. Nu am cedat şi nu voi cădea niciodată victimă a şantajului. În fiecare săptămână sunt pus în situaţia jenantă de a refuza să semnez contracte de publicitate sau să ofer sume de bani unor jurnalişti care nu-şi mai pot întreţine familiile. De altfel, pseudo jurnalistul Dragoş Boţa, a venit în mai multe rânduri la uşa biroului meu pentru a-mi cere diverse sume de bani, plângându-se că nu are cu ce să-i cumpere scutece copilului. L-am refuzat elegant, dar nu din zgârcenie, ci pentru faptul că acest om a profanat profesia de jurnalist. „Jurnalistul” Dragoş Boţa este contestat şi acuzat pentru aceste fapte şi de alţi oameni de afaceri, dar şi de colegii de breaslă. De fapt, acest individ nu lucrează în presă, el publică materiale la comandă, pe propriul site. Mai exact, primeşte dosare, de la diverşi oameni de afaceri sau oameni politici, despre adversarii lor. Dragoş Boţa nu face decât să transforme aceaste materiale în articole de presă, contra unor sume de bani.
La asta se rezumă munca lui de „investigaţie jurnalistică”.Legat de speculaţiile care s-au făcut în presă pe marginea crescătoriei de sturioni, doresc să vă informez că proiectul pe care îl derulez în localitatea Herneacova, este unul european. În ceea ce priveşte aşa zisa “mini vacanţă de lux” în care am plecat alături de cei doi copii, aceasta este suportată integral din veniturile proprii, obţinute în mod legal în sistemul privat. În plus, fac precizarea că suma cheltuită pentru această excursie este modestă, sumă pe care şi-o poate permite orice cetăţean al României cu venituri medii.
Speculaţii acide s-au făcut şi pe marginea unui drive test pe care l-am făcut pe circuitul de la Hungaroring într-un Ferrari. Pentru presa interesată de acest subiect, menţionez că nu am facut decât să răspund unei invitaţii lansate de reprezentanţii IVECO, în urma bunelor relaţii pe care le am cu această companie. Drive test-ul a fost gratuit. Nu sunt proprietar de  Ferrari şi nici nu doresc să îmi cumpăr o astfel de masină.
În zilele următoare voi organiza o conferinţă de presă, în care voi prezenta publicului toate documentele legate de datoriile pe care statul român le are către Grupul de Firme Izometal Confort, pentru lucrări executate, recepţionate şi neîncasate.
În pragul Sfintelor Sărbători Pascale vă doresc o săptămână liniştită alături de cei dragi.
Cu respect,
ec. Georgică Cornu

Răspunsul jurnalistului Dragoş Boţa

Contactat de ZIUA de Vest, jurnalistul Dragoş Boţa a negat acuzaţiile care i se aduc şi a lansat la rândul său un atac la adresa omului de afaceri: „E o aberaţie cap-coadă. Domnul Cornu, care se pretinde a fi un bun creştin, observ că a dat un comunicat de presă în stilul în care şi face afaceri cu statul: jegos. Un comunicat de presă jegos, care îl defineşte, în condiţiile în care se ia de familia mea fără niciun fel de legătură. Domnia sa nu spune absolut nimic despre afacerile ilegale pe care le-a derulat cu statul. În plus, toate acele acuzaţii, cu furatul, cu cerutul de bani, sunt semnele unui om disperat, care nu are ce să spună. Sunt total neadevărate, iar domnul Cornu ar trebuie să se gândească foarte bine că o declaraţie de acest gen poate avea urmări inclusiv penale pentru domnia sa. Dar probabil că domnia sa va fi în perioada următoare ocupat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA şi DIICOT, care investighează matrapazlâcurile domniei sale. Eu nu m-am întâlnit cu domnul Cornu de foarte mult timp, nu am vorbit cu dânsul la telefon decât pentru a-i cere opinii reveritoare la diverse articole şi nu i-am cerut nicio centimă de când am încetat relaţiile contractuale angajat-angajator. Ţin să-i amintesc şi faptul că, atunci când am plecat din trustul lui de presă, a trebuit chiar să plătesc o oglindă retrovizoare spartă a unei Dacii Logan, deşi maşina avea asigurare CASCO. Deci asta cu furatul e o aberaţie. Fiind probabil zbuciumat din maşina de curse de la Hungaroring, a încurcat personajele. Cât despre suma de 10.000 de euro, e o aberaţie. Toate materialele publicate de mine au fost după toate standardele interne şi internaţionale”, a declarat jurnalistul Dragoş Boţa.

Comentarii

comentarii