Acasă Actualitate Omuleţii Verzi au strâns sute de saci de deşeuri din Timişoara

Omuleţii Verzi au strâns sute de saci de deşeuri din Timişoara

DISTRIBUIȚI

omuleti verziLa sfârşitul săptămânii trecute, Timişoara s-a alăturat oraşelor în care Umbrela Verde şi Omuleţii Verzi au ajuns cu ocazia campaniei „De acum oraşul tău este mai verde”. În perioada 14 – 16 mai, Tuborg – Umbrela Verde, Recolamp, Rorec, Ecotic, Radio ZU şi Primăria Timişoara, cu susţinerea Ministerului Mediului au pregătit în centrul oraşului evenimente interactive, pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa protecţiei mediului înconjurător şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, inclusiv becuri economice şi tuburi fluorescente.
Voluntarii Umbrela Verde, cu sprijinul IJP Timişoara au fost prezenţi în cele mai importante intersecţii din centrul oraşului, invitând şoferii să arunce gunoiul din maşinile lor în pungile special amenajate pentru aceasta şi oferind stickere pentru maşină cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe stradă!”. Reacţia a fost una pozitivă, iar iniţiativa extrem de utilă, dovada fiind cei 80 de saci cu deşeuri adunate din maşinile timişorenilor şi cele 2.000 de stickere pentru maşină oferite şoferilor. În cortul Umbrela Verde, amenajat special în Piaţa Unirii, Omuleţii Verzi au fost alături de timişoreni, invitându-i să participe la concursuri cu premii instant şi să fie alături de trupele Six şi Simplu care au concertat în aceeaşi seară. A doua zi a cuprins acţiuni de colectare a deşeurilor, dimineaţa în zona campusului universitar, iar în a doua parte a zilei în cartierul Dacia. Voluntarii Umbrela Verde şi Omuleţii Verzi au montat un Colţ Verde, iar timişorenii au fost îndemnaţi să renunţe la aparatura veche şi să colecteze selectiv deşeuri electrice şi electrocasnice, precum şi deşeurile provenite din surse de lumină. Timişorenii au răspuns prompt acestei invitaţii, venind în zona de colectare cu multe televizoare vechi, calculatoare şi alte deşeuri electrice şi electronice. Zeci de monitoare, placi video, frigidere, televizoare, calculatoare, chiar şi bibelouri şi dantele de pe televizoarele vechi. În tot acest timp, cortul Umbrela Verde a rămas activ în Piaţa Unirii, unde lumea a venit şi a postat mesaje ecologiste.
Ultima zi a campaniei de la Timişoara e debutat cu o acţiune de ecologizare la Gradină Zoologică. Peste 300 de voluntari, alături de Buzdugan şi Morar, au luat cu asalt zona Pădurii Verzi din faţa Grădinii Zoologice, înarmaţi cu mănuşi şi saci. Rezultatul a trei ore de munca a constat în 200 de saci cu deşeuri găsite prin iarbă şi printre copaci. Printre cei care au fost alături de Omuleţii Verzi s-a numărat şi Daciana Sârbu împreună cu un grup de voluntari.
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare faţă de mediu, iniţiată de Tuborg România, în vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt să schimbe o mentalitate profund greşită a românilor: „Gestul meu nu contează” şi să-i convingă că, împreună, trebuie să păstrăm România curată, prin acţiuni care urmăresc responsabilizare prin puterea exemplului personal.  Programul se bucură în acest moment de sprijinul a peste 300 de voluntari din 32 de judeţe ale ţării şi a peste 200 de bloggeri parteneri.

Comentarii

comentarii