Acasă Actualitate OncoGen Timișoara marchează Ziua mondială a astmului. Dr. Carmen Panaitescu: ”Boala care...

OncoGen Timișoara marchează Ziua mondială a astmului. Dr. Carmen Panaitescu: ”Boala care afectează toate vârstele…!”

DISTRIBUIȚI

Ziua mondială a astmului 2022 va fi marcată, în data de 3 mai, de la ora 13:00, în sala de conferințe a centrului OncoGen Timișoara, str. Liviu Rebreanu nr. 156.

Prof. univ. dr. Carmen Panaitescu a explicat că evenimentul este organizat de Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică, în parteneriat cu centrul OncoGen, care se alătură societăților academice medicale care sprijină acest eveniment anual, organizat de GINA (Global Initiative for Asthma).

Provocarea lansată în acest an este reducerea decalajelor în îngrijirea astmului și promovarea implementării soluțiilor inovatoare la nivel local și global.

”Ne propunem reunirea celor care pot, știu și doresc să contribuie la găsirea de soluții pentru managementul astmului, boală care afectează toate vârstele, dar mai ales copiii și pleacă de la gravele probleme de mediu. Considerăm că mass-media poate sprijini activ inițiativa noastră, motiv pentru care invităm reprezentanții acesteia să ni se alăture în acest demers.

Cu aceeași ocazie, lansăm în premieră Asthmathon by OncoGen, o competiție adresată elevilor de liceu și studenților cu potențial creativ, în scopul identificării de soluții ingenioase care ar putea contribui la ameliorarea calității vieții pacientului astmatic, precum și la creșterea gradului de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la cauzele și implicațiile astmului alergic”, spune prof. univ. dr. Carmen Panaitescu.

Prima ediție Asthmaton 2022 va avea loc la Timișoara Convention Center, în perioada 14 – 15 mai 2022.

Comentarii

comentarii