Acasă Cultura One Night Gallery 2022 ajunge în cinci orașe, printre care și la...

One Night Gallery 2022 ajunge în cinci orașe, printre care și la Timișoara

DISTRIBUIȚI

În 2022, One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad – prima galerie de new media art din România – ajunge în cinci orașe, printre care și în Timișoara. Noua ediție One Night Gallery îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc.

Conceptul creează o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale.

Anul trecut a fost ediția  One Night Gallery Love RIZI, o expoziție itinerantă care a fuzionat designul și natura pentru o audiență de peste 8000 de persoane în 4 orașe. aici aftermovie-ul edițiilor din 2021.

Conceptul din 2022 își propune să exploreze percepția și interacțiunea umană între spatii, lumini, forme și culori. Această explorare se va realiza într-un spectru de experiențe sinestezice, participanții fiind absorbiți într-un univers alcătuit dintr-un gradient de culori.

Parcurse succesiv, experiențele create, atât în formă individuală, cât și colectivă vor capta publiclui prin acțiuni specifice de explorare a spațiului prin joc și interacțiune. Luminile și culorile vor juca un rol important în fluxul de parcurgere a instalațiilor, fiecare dintre lucrări nuanțând o parte a spectrului de culori și simțuri.

Expoziția va fi realizată în parteneriat cu Les Ateliers Nomad, un studio de comunicare vizuală din București, cu o preferință pentru tehnologia de ultimă generație. Fondat în 2010 de Alex Petroșanu și Matei Dersidan, doi prieteni pasionați de design și arhitectură, exploreaza diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei.

 

 

 

Comentarii

comentarii