Acasă Politica Oneţ versus Dogariu la Prefectura Timiş

Oneţ versus Dogariu la Prefectura Timiş

365
DISTRIBUIȚI

PNL trage cu dinţii de postul de prefect în Timiş, candidatul PSD este însă favorit

Sursele noastre susţin că Eugen Dogariu, propunerea PSD pentru Prefectura Timiş, este şi principalul favorit la această funcţie. Asta cu toate că PSD nu ar avea niciun drept la o astfel de numire. PNL Timiş a propus-o pe Liliana Oneţ pentru funcţia de prefect. Social-democraţii au contraatacat şi l-au propus pe Eugen Dogariu, pentru aceeaşi funcţie.

Ultima variantă pare să fie agreeată de liderii USL de la Bucureşti, deşi, conform protocolului, social-democraţii nu ar trebui să aibă pretenţii pentru funcţia de prefect în Timiş.

 

Robu: „O susţinem în continuare pe doamna Oneţ ca prefect de Timiş”

Robu merge până la capăt pe mâna Lilianei Oneţ. „Noi am făcut o propunere pentru funcţia de prefect şi o susţinem în continuare. Dogariu este un om competent, nu contest acest lucru, dar propunerea noastră pentru funcţia de prefect este Liliana Oneţ. Nu înţeleg de ce unii aruncă în faţă argumentul că nu este cunoscută. Ce aţi vrea: să punem aceiaşi oameni? Doamna Oneţ are, totuşi, două masterate şi este înalt funcţionar public, mergem pe mâna ei”, ne-a declarat Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Acesta ne-a mărturisit, vizibil iritat de pretenţiile PSD, că are foarte multe probleme pe cap. Mult mai importante decât ping-pong-ul cu partenerii de uniune. În conformitate cu protocolul din USL, în Timiş, liberalii ar trebui să pună prefect. Regula fusese stabilită să intre în vigoare după alegerile parlamentare. Nimeni nu se aştepta să pice guvernul. Astfel, dacă într-un judeţ, unul dintre partenerii din USL are şef la consiliul judeţean, celălalt va desemna automat prefectul.

Grindeanu:  “Nu am dat cu pumnul în masă”

Atât Titu Bojin, preşedinetele PSD Timiş, cât şi Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, au declarat că nu ţin morţiş ca Dogariu să fie prefect. S-ar mulţumi şi cu o funcţie de subprefect. Propunerea PNL la Prefectura Timiş, Liliana Oneț, are 42 de ani și, în momentul de față, este consilier superior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Pesediştii l-au propus pentru aceeaşi funcţie pe Eugen Dogariu. Acesta a mai fost subprefect de Timiş în perioada 2009-2010. Social-democraţii susţin că este cea mai bună variantă pentru a coordona alegerile locale din 10 iunie, având în vedere că Dogariu este familiarizat cu Prefectura Timiş. „Dogariu este propunerea noastră pentru Prefectura Timiş. A fost votat în unanimitate în BPJ. Acum, că va fi prefect, că va fi subprefect, vom vedea. Noi nu am dat cu pumnul în masă”, a spus Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş.

Băcală nu are favoriţi

Actualul prefect de Timiş, Mircea Băcală, nu are niciun favorit căruia să-i cedeze cu drag biroul. Cu Eugen Dogariu a lucrat cot la cot la alegerile europarlamentare, pe când acesta era subprefect. Pe Liliana Oneţ o ştie doar din vedere. „Nu vreau să spun  care dintre cele două propuneri este mai optimă (sic!) pentru funcţia de prefect. Pe Dogariu îl ştiu destul de bine şi este o persoană în regulă, pe doamna Oneţ o ştiu doar din vedere. Mă pregătesc să-mi fac bagajul. Nu sunt trist, un singur lucru m-ar deranja enorm. Să spună că schimbă prefectul pentru corectitudinea alegerilor. Am lucrat împreună cu domnul Dogariu la alegerile europarlamentare şi el ştie la fel de bine ca mine că un prefect nu poate să influenţeze în niciun fel votul”, ne-a spus Mircea Băcală, actualul prefect de Timiş.
 

Comentarii

comentarii