Acasă Actualitate Operatorii români se confruntă cu noi poveri fiscale

Operatorii români se confruntă cu noi poveri fiscale

DISTRIBUIȚI

Parlamentul României a ratificat o nouă structură a impozitului reținut la sursă pentru câștigurile pentru toate verticalele de jocuri de noroc. Majorarea taxei a fost ratificată și va intra în vigoare începând cu 1 august. AOJND solicită o perioadă de suspendare pentru ca noile alternative fiscale să poată fi discutate cu operatorii.

Operatorii de jocuri de noroc din România trec în prezent printr-o perioadă dificilă în contextul recentelor ajustări normative din Codul Fiscal. Noile reglementări care îi obligă să majoreze taxele pe câștigurile jucătorilor au fost ratificate de Parlamentul țării și vor intra în vigoare începând cu 1 august.

Toți operatorii de jocuri de noroc online și fizici licențiați vor trebui să aplice o nouă structură a impozitului reținut la sursă pe câștigurile jucătorilor. Taxele vor fi aplicate pe toate verticalele de jocuri. Membrii guvernului au propus pe 15 iulie o modificare privind partea taxelor de pariuri din Codul fiscal. Măsura a fost menită să sporească contribuția fiscală din partea industriei jocurilor de noroc din țară.

Noul impozit reținut la sursă variază între 3% și 40%

Cele mai recente taxe reținute la sursă vor începe de la 3% pentru câștigurile jucătorilor care nu depășesc 10.000 RON (2.072 USD), urmate de un impozit de 20% pentru câștigurile între 10.000 RON și 66.750 RON (13.831 USD). Câștigurile de peste 66.750 RON vor fi supuse unui impozit de 40%.

România aplică o bandă de impozitare de 1% pentru câștigurile jucătorilor sub pragul de 66.750 lei din 2016. De asemenea, țara a aplicat o taxă de 16% pentru câștigurile între 66.750 și 445.000 lei (92.178 dolari), în timp ce câștigurile depășeau marca de 445 lei erau supuse unui impozit de 25%.

Autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din țară va aplica, de asemenea, o nouă structură de taxe pentru operatorii care doresc să-și reînnoiască licențele. Taxa se va dubla, de la 122.780 USD la 327.436 USD.

AOJND dorește o perioadă de impas

Asociația organizatorilor de jocuri de noroc la distanță (AOJND) din țară a cerut guvernului să stabilească o perioadă de suspendare a noilor taxe. AOJND consideră că operatorilor de jocuri de noroc ar trebui să li se acorde mai mult timp pentru a discuta despre noile alternative la vechile taxe.

Aceeași asociație comercială s-a referit, de asemenea, la benzile fiscale nou înființate ca penalități aplicate jucătorilor. Potrivit unui studiu de piață, 80% din câștigurile jucătorilor români au fost mai mici de 1.000 de lei (207 USD).

De asemenea, AOJND a emis un avertisment cu privire la noile modificări ale Codului Fiscal, precizând că noile taxe pe câștigurile jucătorilor vor afecta puternic 90% dintre jucătorii români care folosesc operatori licențiați.

Noile modificări sunt de așteptat să reducă drastic numărul de jucători de pe site-urile web licențiate și să încurajeze migrarea acestora pe site-uri ilegale care nu sunt licențiate.

Cel mai mare site legal licențiat din țară este aici: https://www.princesscasino.ro/

Comentarii

comentarii