Acasă Actualitate Oportunitate! Un an de studii în America pentru liceenii din Timiș

Oportunitate! Un an de studii în America pentru liceenii din Timiș

993
DISTRIBUIȚI

Vreți să studiați în America? Aveți această ocazie. Nu numai că puteți studia un an peste ocean, dar aveți ocazia să trăiți într-o familie americană. Trebuie să fiți licean pentru asta, să vă înscrieți în program și să fiți selectați.

Liceenii din Timiș pot participa, alături de liceeni din toată România, la un program de schimb de experiență prin intermediul căruia pot petrece un an în America. Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale invită liceenii cu cetățenie română să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie 2017: https://ais.americancouncils.org/flex

Informații complete despre program pot fi obținute pe e-mail (flexromania@americancouncils.eu) și pe site-ul  www.americancouncils.ro.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor români ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat la al treilea an de existență în România, este gratuită.  În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite județe ale țării, care au locuit și învățat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.  Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități, care sunt invitați să candideze online.

 

 

Comentarii

comentarii