Acasă Actualitate Oportunități de creștere și scalare dedicate afacerilor sociale din Timișoara. Au înceout...

Oportunități de creștere și scalare dedicate afacerilor sociale din Timișoara. Au înceout înscrierile pentru Startarium 4GOOD Local Editions

DISTRIBUIȚI

Startarium 4GOOD deschide înscrierile pentru edițiile locale: afaceri sociale din 10 orașe din România și Republica Moldova vor beneficia de un program-capsulă de două zile, în care vor învăța să crească și să exploreze noi căi de a face bine în comunitățile lor, folosind o perspectivă de dezvoltare de business. Participarea este gratuită, însă numărul de locuri este limitat.

Multe ONG-uri sau startupuri cu misiune socială din România întâmpină probleme în a fi sustenabile din punct de vedere financiar și al resurselor umane. În general, acestea se concentrează pe misiune și impact în societate, însă pe termen lung se lovesc de obstacole precum lipsa fondurilor constante pentru acoperirea costurilor de bază, ca salarii sau chiria biroului. Multe dintre ele ajung să depindă exclusiv de granturi și donații, care pot fi foarte fluctuante în timp. Stresul continuu de a aduce fonduri în organizație poate duce rapid la burnout și epuizare, ceea ce înseamnă că acestea nu își mai pot îndeplini misiunea de bine cu care au plecat la drum.

Startarium 4GOOD: Local Editions este un program capsulă care își propune să ofere soluții, instrumente și know-how startupurilor sociale, să le ajute să își definească strategia de scalare prin care pot ajunge la mai mulți oameni, să devină sustenabile și să își crească impactul în comunitate.

Despre Startarium 4GOOD Local Editions: Timișoara

Programul capsulă de învățare de la Timișoara va avea loc pe 20-21 octombrie și va fi livrat de ambasadorul local selectat prin programul 4GOOD – Ambassadors 2022, respectiv Andreea Iager-Tako – Fondator Centrul Cultural PLAI, principalul dezvoltator cultural independent din Timișoara.

Învit antreprenorii sociali, fie că sunt ONG-uri, fie că sunt business-uri care au cel puțin un an de experiență să se înscrie în bootcamp-urile locale și să profite de această oportunitate valoroasă de învățare.

Vor fi două zile intense în care participanții vor explora metode de scalare și validare a ideilor de proiecte pe care le au, vor cunoaște mentori și reprezentanți ai ecosistemului și vor găsi oportunități și resurse să își consolideze rețeaua de aliați din comunitatea locală. Îndrumați de ambasadorul fiecărui oraș, vor dobândi claritate pentru viitor și vor explora căi alternative de a dezvolta produse și servicii cu impact.”, a declarat Irina Simulescu, Program Manager Startarium 4GOOD.

Andreea Iager-Tako și-a dezvoltat competențele de training și facilitare în proiectele dezvoltate de ea și în organizațiile din care a făcut partea de-a lungul timpului, și are un background profesional în marketing și resurse umane. A lucrat cu profile de oameni foarte diverse, grupuri mai mari sau mai mici, cu nevoi diferite, pentru care a construit și livrat module de training.   

Ce aduce valoros bootcamp-ul?

În cadrul programului-capsulă de la Timișoara, participanții vor explora ce opțiuni de dezvoltare de business pot accesa dacă își doresc să își crească impactul pe care îl au în comunitate, vor învăța să își contureze un model de business care să le sprijine creșterea într-un mod sustenabil, dar și cum să folosească o serie de procese și instrumente de business, care îi vor ajuta în planificarea proiectelor viitoare.  

Un alt beneficiu valoros al programului este oportunitatea de conectare cu mentori și antreprenori cu experiență în antreprenoriat social și facilitarea accesului la resurse valoroase de învățare, practică și oportunități de finanțare.

Cui se adresează Startarium 4GOOD Local Editions: Timișoara?

 Programul capsulă de învățare se adrează oricărei inițiative locale cu misiune socială, indiferent de forma juridică (ONG-uri, SRL-uri sau startupuri). Important e ca organizația să desfășoare deja activitate și să caute oportunități de creștere a impactului și perspective noi de dezvoltare de business.

Participarea la Startarium 4GOOD Local Editions: Timișoara este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită înscriere până cel târziu la 7 octombrie 2022.

Organizațiile sunt invitate să acceseze link-ul de aici pentru înscriere, detalii și consultarea calendarului. 

Edițiile locale ale Startarium 4GOOD se vor desfășura în 10 orașe din România și Republica Moldova: Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Chișinău, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu și Timișoara.

Comentarii

comentarii