Acasă Politica Oprirea războiului din Ucraina este o urgență! 500 de milioane de europeni...

Oprirea războiului din Ucraina este o urgență! 500 de milioane de europeni așteaptă soluții!

DISTRIBUIȚI

„Oprirea războiului din Ucraina este o urgență! Diplomația lumii a eșuat! Trebuie găsite căi de negociere și nu trebuie uitați cetățenii europeni care trăiesc sub amenințarea extinderii conflictului și a sărăciei! Liderii lumii trebuie să găsească mijloace de negociere și, implicit, de blocare a acestui război devastator! ”, atrage atenția eurodeputata Maria Grapini din Timișoara, membră în grupul S&D din cadrul Parlamentului European.

Într-o intervenție fermă, în PE, Maria Grapini și-a exprimat îngrijorarea că „masacrul continuă în Ucraina” deși au trecut peste 40 de zile de la debutul războiului.

„Suntem la graniță, alături de Polonia, de Republica Moldova… Cetățenii din țara mea mă întreabă: când se oprește acest război? Acesta se poate extinde oricând. 500 de milioane de europeni se uită la liderii mondiali, la dvs,  și așteaptă soluții. Eu cred că, dacă am încercat aceste sancțiuni de trei ori, trebuie căutate și alte soluții!”, a precizat europarlamentarul umanist.

Potrivit eurodeputatului român, trebuie ca, pe lângă sancțiuni dure și drastice la adresa Rusiei, concomitent, să fie lansate și negocieri.

„Joe Biden spune că este nebun Putin. Și trebuie să îl lăsăm liber dacă este nebun? Ce face un medic când are un nebun în fața lui? Încearcă să îl oprească, negociază cu el, îi impune restricții și nu îl lasă liber să distrugă! Suntem într-un pericol enorm ca Europă, ca planetă, din punct de vedere al sărăciei. Oamenii au sărăcit și sărăcesc. Trebuie să găsim soluții concomitente pentru ca oamenii din statele noastre să poată să-și trăiască viața”, a mai spus Maria Grapini.

„Noi, România, am deschis porțile refugiaților ucraineni dar nu este de ajuns. Copiii trebuie să meargă la școală, avem nevoie de distribuire de fonduri pentru a-i putea ajuta cu adevărat. În consecință, avem nevoie urgentă de negociere pentru a stopa acest masacru!”, a conchis, în intervenția sa, eurodeputata umanistă Maria Grapini, din Timișoara, miercuri 6 aprilie 2022, în Parlamentul European, de la Bruxelles.

 

Comentarii

comentarii