Acasă Actualitate „Opriți genocidul din spitalele timișorene, domnule Fritz!”. 10℃ în saloanele Clinicii de...

„Opriți genocidul din spitalele timișorene, domnule Fritz!”. 10℃ în saloanele Clinicii de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Zilele friguroase din Timișoara se simt cu atât mai mult cu cât Colterm, pentru a diminua consecințele blocajului economic în care se găsește, a redus temperatura agentului termic livrat. Atât clienții casnici ai companiei, cât și majoritatea spitalelor, școlilor și instituțiilor publice sunt nevoiți să reziste, astfel, la temperaturi mult sub cele recomandate.

La Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, de exemplu, în saloane sunt numai 10℃ în aceste zile, atrage atenția consilierul local social-democrat Radu Țoancă. Este rezultatul combinației dintre temperaturile cu valori negative de afară și cele numai 40℃ ale agentului termic livrat, în condițiile în care ar fi trebuit ca apa să aibă cel puțin 60℃.

„Opriți genocidul din spitalele timișorene, domnule Fritz! Temperatura apei din rețelele Colterm este plafonată la 40 de grade, deși la gradele de afară este nevoie de minim 60 de grade-temperatura apei, pentru ca timișorenii abonați la rețeaua centralizată de termoficare – persoane fizice și juridice – să nu sufere de frig și să aibă apă caldă 24 de ore pe zi”, spune Țoancă, într-o postare pe Facebook.

Consilierul local social-democrat a găsit și o explicație, una care evidențiază greșelile actualei administrații locale: că stocul de cărbune al Colterm este inexistent, compania fiind din nou nevoită să producă agent termic prin CET Centru, adică numai pe gaz, combustibil sensibil mai scump la prețurile actuale de pe piață.

„Primarul Fritz a ales să facă economii în acest mod, mai ales că stocul de cărbune al Colterm este zero, pentru alimentarea cu energie și apă caldă folosindu-se exclusiv gaz, extrem de scump. Nu mai doresc să reiau istoria greșelilor manageriale ale administrației Fritz de anul trecut, care a împins, realmente, Colterm în groapă, vreau doar să constat că în acest sezon rece abonații societății vor plăti facturi halucinante, deși fac frigul în case, iar noaptea nu au apă caldă. Despre frigul din școli, gradinițe, spitale și alte instituții nu mai are rost să vorbim. Atașez un tabel cu temperaturile din saloanele Spitalului Oncologic din Timișoara, de pe strada Victor Babeș, unde s-au înregistrat și temperaturi de 10 grade, cinismul și lipsa de respect la adresa bolnavilor de cancer atingând cote greu de imaginat!”, își încheie Țoancă postarea.

Vă amintim că luni, 17 ianuarie, consilierii locali au fost chemați într-o ședință „de îndată” pentru a pune la dispoziția Colterm 37 de milioane de lei pentru a putea asigura continuitatea producerii de căldură și apă caldă. Marți, subprefectul Ovidiu Drăgănescu anunțase că vor veni de la București 15,4 milioane de lei, banii din schema de ajutorare pentru lunile noiembrie și decembrie.

Comentarii

comentarii