Acasă Eveniment Opt cetăţeni din Nepal depistaţi la frontiera cu Serbia

Opt cetăţeni din Nepal depistaţi la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia și Cruceni – judeţul Timiș au depistat opt cetăţeni din Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 25.10.3023, în jurul orei 17:40, colegii noştri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității de frontieră Iohanisfeld, la aproximativ 200 m de frontieră, patru cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde.

Tot ieri, în jurul orei 18:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Checea, la aproximativ 150 m de frontieră, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

În ambele situaţii, persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal și au vârste cuprinse între 23 și 29 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii