Acasă Eveniment Opt nepalezi, prinși de polițiștii de frontieră în gara din Jimbolia. Aceștia...

Opt nepalezi, prinși de polițiștii de frontieră în gara din Jimbolia. Aceștia urmau să treacă ilegal frontiera în Serbia

456
DISTRIBUIȚI

Pe 19 ianuarie, opt cetățeni străini, toți nepalezi, posesori ai unor permise de ședere temporară în România, au fost depistați de polițiștii de frontieră în gara din Jimbolia, chiar înainte ca aceștia să treacă ilegal frontiera în Serbia.

„Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței acestora în zona de frontieră, polițiștii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor la sediul poliției de frontieră, pentru cercetări”, transmit reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

La sediu, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni  din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, posesori de permise de ședere temporară în România. Cetățenii străini au declarat că au circulat cu trenul de la Timișoara la Jimbolia și că intenționau să treacă ilegal frontiera în Serbia, cu scopul de a ajunge în Portugalia.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi  preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, asigură reprezentanții inspectoratului.

Comentarii

comentarii