Acasă Actualitate Opt persoane au încercat să iasă din țară cu documentele altora

Opt persoane au încercat să iasă din țară cu documentele altora

417
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul săptămânii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au fost depistate opt persoane care au încercat să iasă din ţară folosindu-se de documente false sau aparţinând altor persoane.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor un cetăţea german în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism marca ,,OPEL” înmatriculat în Germania, în care călătoreau ca pasageri alte două persoane. La controlul de frontieră, o femeie s-a legitimat cu un paşaport german, iar pentru copil a prezentat un paşaport pentru copii german. Din studiul documentelor a rezultat că persoanele prezente la control nu sunt aceleaşi cu cele din documentele de călătorie. În urma verificărilor şi din declaraţiile cetăţeanului german a rezultat că femeia este cetăţean palestinian, fiind şi soţia sa, iar minorul este fiul lor şi doreau să ajungă în Germania. Despre documentele celor doi, cetăţeanul german a declarat că aparţin copiilor săi din Germania.
La același punct de frontieră s-au prezentat pentru a călători în Austria doi bărbați care s-au legitimat cu un paşaport şi o carte de identitate eliberate de autorităţile din România. Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele care s-au prezentat la controlul de frontieră nu sunt aceleași cu persoanele din fotografiile documentelor prezentate la control. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi sunt cetățeni sirieni. Din declaraţiile lor a rezultat că documentele de călătorie le-au cumpărat din Bucureşti cu suma de 3000 euro. Câteva ore mai târziu, o tânără, cetățean român s-a legitimat cu o carte de identitate falsă. Fata a declarat că documentul de călătorie aparţine verişoarei sale. La fel au procedat și doi cetățeni moldoveni, care la ieşirea din România s-au legitimat  cu cărţi de identitate româneşti. Ei doreau să ajungă în Spania  și și-au cumpărat actele cu 250 şi 300 euro. Un bărbat s-a prezentat pentru ieşirea din ţară și s-a legitimat cu carte de identitate, permis de conducere şi certificat de naştere portugheze. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor și au efectuat o verificare amănunţită  a acestora cu ajutorul aparaturii din dotare. Astfel, s-a descoperit că actele prezentate sunt false și bărbatul este cetăţean din Angola care a declarat că dorea să ajungă în Portugalia.
Poliţiştii de frontieră arădeni au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii