Acasă Eveniment Opt români, răniți într-un accident pe autostrada A4 din Austria. Precizările MAE

Opt români, răniți într-un accident pe autostrada A4 din Austria. Precizările MAE

1236
DISTRIBUIȚI

Două mașini cu români implicate într-un accident grav pe autostrada A4 din Austria și mai multe persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, scrie noen.at.

Opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului, informează MAE într-un comunicat de presă. Dintre aceştia, doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri.

Ambasada României la Viena „a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată MAE.

Accidentul s-a petrecut, luni, pe autostrada A4, sensul de mers spre Ungaria, în apropiere de orașul Bruck ad Leitha. Două persoane aflate într-un microbuz înmatriculat în România au fost transportate cu elicoptere la spitale din apropiere, iar alte persoane au fost rănite ușor, a transmis Crucea Roșie din Austria.

Din primele informații, șoferul unui camion înmatriculat în Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat de pe autostradă, iar o mașină înmatriculată în România nu a apucat să frâneze la timp și a intrat în plin în camion.

Un alt microbuz cu numere românești a intrat la rândul său în cele două mașini accidentate înaintea lui. Cele două victime rănite grav se aflau în microbuzul românesc. Unul a fost transportat la  spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt.

Autorităţile austriece au intervenit cu ambulanţe şi elicoptere la locul accidentului. Circulaţia în zonă a fost întreruptă aproximativ două ore, formându-se coloane de maşini de aproximativ zece kilometri.

Foto: noen.at

Comentarii

comentarii