Acasă Economic Orange, Telekom, Vodafone şi UPC cer Primăriei Timișoara soluții pentru amplasarea cablurilor...

Orange, Telekom, Vodafone şi UPC cer Primăriei Timișoara soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran și încetarea acţiuni imprevizibile de tăiere a cablurilor

1289
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Operatorilor Mobili din România şi UPC au transmis joi că susţin amplasarea cablurilor în subteran în Timişoara şi că vor continua să desfăşoare operaţiuni similare în toate localităţile în care vor fi dezvoltate de autorităţi proiecte de infrastructură.

Într-un comunicat remis News.ro se arată: „În urma intervenţiei desfăşurate de autorităţile locale din Timişoara în cursul serii de 18 martie 2019, prin care s-au dezafectat cablurile aeriene din anumite zone ale oraşului, membrii Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (Orange, Telekom, Vodafone) împreună cu UPC România doresc să reitereze disponibilitatea pentru colaborarea cu autorităţile locale din Timişoara în vederea găsirii unor soluţii pentru amplasarea cablurilor în subteran”.

Ei consideră „esenţială” declanşarea unui proiect de infrastructură subterană, dezvoltat de şi cu sprijinul autorităţilor locale, precum şi a unui grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat şi agreat împreună cu operatorii telecom.

„Spre deosebire de alte oraşe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/ cu sprijinul autorităţilor locale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanţa), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat şi prezentat încă de autorităţile locale din Timişoara, deşi această situaţie este în discuţie de mai mulţi ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a reţelei subterane, împreună cu acţiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune şi telefonie pentru clienţii noştri”.

Membrii AOMR si UPC România au mai transmis că vor continua să desfăşoare operaţiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localităţile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autorităţile locale, inclusiv în Timişoara.

Mai mulţi angajaţi de la Primăria Timişoara, inclusiv Nicolae Robu, cu sprijinul Societăţii de Transport Public, au tăiat, luni seară, mai multe cabluri aeriene ale operatorilor care au sfidat repetatele solicitări ale Primăriei de a-şi duce firele în subteran.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, iar mii locuitori ai oraşului, instituții și firme au avut de suferit.

Comentarii

comentarii