Acasă Actualitate Oraşele Ciacova şi Sânnicolau Mare vor intra în carantină zonală

Oraşele Ciacova şi Sânnicolau Mare vor intra în carantină zonală

1660
DISTRIBUIȚI

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a propus Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei carantinarea zonală a oraşelor Ciacova şi Sânnicolau Mare, ca urmare a creşterii numărului de cazuri COVID-19 în aceste localităţi. Propunerea vine după ce opt localităţi din Timiş au intrat în carantină de joi.

Potrivit unui comunicat de presă de vineri seara al Prefecturii Timiş, oraşele Ciacova şi Sânnicolau Mare vor intra în carantină zonală.

 “Prefectul Liliana Oneţ a convocat, astăzi, şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia, ţinând cont de propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi avizele Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere al Bolilor, acordate în urma analizei situaţiei existente la nivelul judeţului şi a unor localităţi unde incidenţa este crescută: Sânnicolau Mare de 8,56/1000 de locuitori şi Ciacova de 9,99/1000 de locuitori s-au emis două Hotărâri. Aceste hotărâri se vor transmite Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei pentru emiterea Ordinelor Comandantului Acţiunii privind instituirea măsurii de carantină zonală. Carantina s-a cerut pentru: oraşul Sannicolau Mare şi oraşul Ciacova. Carantina se va institui începând cu data şi ora prevăzute în Ordinele Comandantului Acţiunii”, se arată în comunicat.

 Joi dimineaţa, localităţile Ghiroda (fără satul aparţinător Giarmata Vii), Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Becicherecu Mic, Fibiş, Giroc (cu satul aparţinător Chişoda), Pesac, Moşniţa Nouă (cu satele Moşniţa Veche, Albina, Urseni, Rudicica) au intrat în carantină zonală.  

Oamenii pot ieşi din case doar cu adeverinţe de la angajator, legitimaţii ori declaraţii pe propria răspundere pentru a merge la serviciu, pentru a asigura asistenţa medicală ori socială sau pentru urgenţe. Au fost închise restaurantele, terasele, sălile de festivităţi şi interzise evenimentele publice. Masca este obligatorie peste tot, iar slujbele religioase se ţin cu cel mult 8 persoane.

 Amenda pentru nerespectarea carantinei este între 500 şi 10.000 de lei.

Comentarii

comentarii