Acasă Actualitate Organigrama lui Fritz rămâne suspendată. Curtea de Apel Timișoara a respins recursul...

Organigrama lui Fritz rămâne suspendată. Curtea de Apel Timișoara a respins recursul și obligă primăria și primarul la plata a 1.000 de euro către sindicat

410
DISTRIBUIȚI
Primarul Dominic Fritz, la prezentarea noii organigrame

Marți, 19 octombrie, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul înaintat de Primăria Timișoara în procesul în care Tribunalul Timiș suspendase, pe 16 august, organigrama propusă de administrația Fritz și aprobată de Consiliul Local în iunie. În plus, Curtea de Apel a obligat primăria (Consiliul Local) și primarul (ca instituție) și la plata a 4.760 de lei, valoarea cheltuielilor de judecată, către sindicatul angajaților.

Vă amintim că, în august, Tribunalul Timiș a suspendat organigrama pe o perioadă de două luni sau până când sindicatul angajaților din primărie, cel care, reprezentând 33 de salariați, a solicitat și suspendarea, va cere și anularea hotărârii de consiliu local prin care a fost adoptată restructurarea. Cum sindicatul a cerut în septembrie, așa cum anunțase încă de la început, anularea HCL-ului, termenul de două luni pentru suspendare se prelungește până la o decizie pe fond. Momentan, nu a fost stabilit nici măcar primul termen în acest proces.

Pe 19 august, imediat după ce pierduse procesul pentru suspendarea HCL-ului prin care a fost aprobată organigrama, Primăria Timișoara și-a ales și avocații care o vor reprezenta în procesele cu proprii salariați. Procedura fusese lansată încă de la începutul acelei luni. Câștigătorii concursului au fost avocații de la SCPA Stănilă și Asociații, cu o ofertă de 99.000 de lei, adică un tarif de aproximativ 220 de lei/oră. În ceea ce privește procesul pe suspendare, primul termen pentru recurs a fost 13 octombrie, însă a fost dată o amânare până pe 19 octombrie, după ce o judecătoare și-a înaintat „declarația de abținere”, așa cum ceruseră reprezentanții primăriei.

Iată soluția dată de Curtea de Apel marți, 19 octombrie: „Respinge recursul formulat de recurenţii-pârâţi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA împotriva Sentinţei civile nr. 809 din data de 16 August 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în Dosar nr. 3407/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi (…) reprezentanţi de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Obligă recurenţii – pârâţi la plata către intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a sumei de 4760 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 19 octombrie 2021”.

Comentarii

comentarii