Acasă Actualitate Organigrama Primăriei Timișoara rămâne „nesuspendată”. Ar putea fi, însă, anulată la începutul...

Organigrama Primăriei Timișoara rămâne „nesuspendată”. Ar putea fi, însă, anulată la începutul lunii februarie

DISTRIBUIȚI

Primaria Timisoara 11Marți, 17 ianuarie, a avut loc un nou termen de judecată în dosarele în care Primăria Timișoara se luptă cu unul dintre sindicatele din cadrul instituției, cu cel condus de Tiberiu Negrei. Dosarul în sine a vizat anularea celei de-a doua organigrame a administrației Fritz, însă judecătorii au respins o cerere a sindicatului, una de suspendare a organigramei și actelor subsecvente. Pentru judecata „de fond”, pe anulare, a fost stabilit un nou termen: 3 februarie.

Deși în hotărârea postată pe portalul instanțelor de judecată scrie doar „Respinge cererea de suspendare”, reprezentanții primăriei anunță cu surle și trâmbițe – și într-o formulare destul de ciudată – decizia de marți a Tribunalului Timiș:

„Primăria Municipiului Timișoara anunță respingerea Tribunalului Timiș a ultimei încercări de suspendare a organigramelor aprobate prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 89 și 90 din 2022 a fost Tribunalul Timiș. A fost ultima cale de suspendare a organigramei pe care Sindicatul liber al angajaților din Primăria Timișoara a mai avut-o, conform legii. Se încheie, astfel, o perioadă de 9 luni de încercări de suspendare (în 15.04.2022 a fost prima acțiune).

Această acțiune de suspendare a organigramei în instanță a fost deschisă de 13 angajați ai Primăriei Municipiului Timișoara, mulți dintre ei cu funcții de conducere în organigramele anterioare. Activitatea Primăriei Municipiului Timișoara continuă să se desfășoare în concordanță cu cele două organigrame sus-menționate”, scrie în comunicatul de presă al municipalității.

Pe de altă parte, Tiberiu Negrei, președintele sindicatului, are altă părere: „Astăzi am avut un dosar la care Tribunalul a amânat pronunțarea (…). Tribunalul a respins cererea noastră de suspendare, de fapt petitul al doilea al cererii de suspendare. Petitul principal este cu privire la anularea acestor acte administrative. Termenul următor al petitului privind anularea este data de 3 februarie”.

De asemenea, președintele sindicatului spune că nici în cazul suspendării, aceasta nu a fost ultima cale de atac: „Referitor la suspendarea acestor organigrame, noi am avut un dosar distinct, care a fost soluționat, dar nu definitiv. Am făcut un recurs la sentința Tribunalul Timiș. Acel recurs formulat de către noi va fi judecat de Curtea de Apel Timișoara”, a mai declarat Negrei.

Vă amintim că organigrama în cauză, aprobată odată cu înființarea unui nou serviciu în cadrul primăriei, a fost inițial suspendată. Judecătorii Curții de Apel au decis trimiterea dosarului spre rejudecare. De această dată, primăria a avut câștig de cauză la Tribunalul Timiș, însă, așa cum menționa și Negrei, sentința nu este definitivă. Principala obiecție cu referire la această organigramă este felul în care ea a fost aprobată: într-o ședință extraordinară convocată de îndată, fără să fie motivată urgența, așa cum cere legea. Proiectul fusese supus la vot și cu o zi înainte, însă din cauza unor „probleme tehnice”, procedura nu a fost validă.

Sindicatul condus de Tiberiu Negrei a anulat și prima tentativă de restructurare propusă de administrația Fritz. În acel caz, lucrurile au stat mai simplu: a fost dispusă suspendarea, după care și anularea, ambele fiind în prezent impuse de decizii definitive ale instanțelor de judecată. Principalele motive pentru aceste decizii au avut legătură cu lipsa de transparență și de dialog social.

Comentarii

comentarii