Acasă Actualitate Oroare în vestul țării: un copil a fost violat în repetate rânduri,...

Oroare în vestul țării: un copil a fost violat în repetate rânduri, vreme de 2 ani, de către mai mulți bărbați

1599
DISTRIBUIȚI

Un caz care oripilează opinia publică este pe masa procurorilor în aceste zile. Un copil de 12 ani, din localitatea arădeană Zădăreni, a fost violat în repetate rânduri, vreme de mai bine de doi ani de zile, de către mai mulți bărbați.

Faptul este cu atât mai oripilant, cu cât mama minorului a știut despre această întâmplare. Ba mai mult, primele informații arată că aceasta ar fi primit foloase materiale în urma acestor tratamente aplicate copilului ei de către respectivii indivizi.

În primă fază procurorii cercetează doi bărbați în acest caz, anume Matei Ioan, în vârstă de 43 de ani, din Zădăreni, respectiv Matei Florin, în vârstă de 21 de ani, din Felnac.

Cei doi bărbați, împreună cu mama, Tripon Daniela – în vârstă de 49 de ani, au fost reținuți cu propunere de arestare și sunt acuzați de viol în formă continuată, rele tratamente aplicate minorului și corupere de minori. Perioada în care s-au petrecut aceste orori este 01.07.2016 – 01.04.2018.

Poliția s-a autosesizat în acest caz și se fac cercetări pentru mai multe date.

Sursa: specialarad.ro

UPDATE:

În cazul copilului abuzat chiar cu acordul mamei sale, reprezentanţi de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad spun că instituţia a fost sesizată la Telefonul Copilului că ar fi un caz de agresiune sexuală îndreptată împotriva unui minor de 12 ani. Echipa formată din specialiști din cadrul Serviciului Intervenție în regim de urgență, situații de abuz, neglijare și violență domestică s-a deplasat la locuința familiei, constatând că minorul a fost într-adevắr victima unui abuz sexual. Din declarațiile din dosar reiese faptul că atât mama, cât și tatăl minorului se aflau în relații de prietenie cu agresorii, mai mult chiar, mama copilului fiind, se pare, cea care încasa diferite sume de bani pe care copilul îi obținea de la agresori motivând cu satisfacerea unor nevoi personale. „Analizând situația, specialiștii DGASPC Arad au hotărât scoaterea copilului din acel mediu, fiind dat în grija unui unchi, care de altfel va demara procedura de solicitare a măsurii de plasament familial în familia extinsă. Acesta are în grijă  și pe sora băiatului agresat,  și ea tot minoră (17ani ), pe care o cresc din copilărie. Copilului abuzat sexual i s-au oferit servicii de specialitate, fiind inclus într-un program de consiliere psihologică în vederea minimizării traumelor emoționale,  fiind urmărită securizarea acestuia din toate punctele de vedere în familia extinsă”, a declarat Erika Stark, director general DGASPC Arad.

Comentarii

comentarii