Acasă Economic Ostaficiuc și Ciuhandu aruncă promisiuni oamenilor de afaceri

Ostaficiuc și Ciuhandu aruncă promisiuni oamenilor de afaceri

DISTRIBUIȚI

La doar câteva zile de la anunțul finalizării depunerii proiectelor pentru finanțare în cadrul Polului de Creștere Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara s-au apucat să-și laude realizarea în fața oamenilor de afaceri din Timiș. Organizate la doar câteva ore diferență, întâlnirile oamenilor de afaceri cu capii celor două instituții au semănat mai mult cu o prezentare de campanie electorală decât cu un prim pas pentru împărțirea banilor ce vor fi obținuți de la Uniunea Europeană. 

 
10 ani de succesuri marca Ostaficiuc
 
Membrii Clubului European de Afaceri au ascultat discursul de o oră al președintelor CJT Constantin Ostaficiuc, prin care acesta s-a lăudat cu mărețele sale realizări din ultimii 10 ani. Deși întâlnirea acea ca obiectiv prezentarea investițiilor din județul Timiș din acest an și modul în care se poate aduce capitalul privat în proiectele administrației, discursul lui Ostaficiuc nu i-a ajutat cu nimic pe oamenii de afaceri. După ce a numărat kilometrii de drumuri și autostrăzi, deponeul nefuncțional de la Ghizele și reabilitarea Bastionului Theresia, președintele CJT a vorbit despre parteneriatele public-private, fără a prezenta măcar o tentativă de a încheia un asemenea parteneriat. La sfârșitul orei de discurs, singura întrebare venită din partea participanților, referitoare la posibilitatea unei firme din domeniul amenajărilor spațiilor verzi de a participa la licitații, a avut din partea lui Ostaficiuc un răspuns ce spune totul despre ”deschiderea” către oamenii de afaceri: ”licitațiile au un singur câștigător, dar puteți participa ca și contractanții”. Ostaficiuc a mai făcut și haz de necaz și a vorbit despre problemele sale cu Agenția Națională de Integritate. ”Una dintre realizările mele este Parcul Industrial și Tehnologic, care funcționează din 2004, dar din cauza unei locații din acest parc am eu acum probleme cu Consiliul de Integritate”. Președintele CJT nu le-a spus însă oamenilor de afaceri că această problemă se datorează faptului că această locație este închiriată firmei ginerelui său, la un preț ”ca pentru familie”.
 
Aeroportul Timișoara rămâne fără terminal cargo
 
Ostaficiuc s-a mai lăudat și cu faptul că județul Timiș a primit anul trecut cei mai mulți bani pentru reabilitarea drumurilor și construcția de autostrăzi. Printre viitoarele mărețele realizări ale președintelui CJT se numără realizarea sau reabilitarea unor drumuri judeţene şi interjudeţene, între care şi lărgirea porţiunii dintre Timişoara şi Giroc, modernizarea stadionului Dan Păltinişanu, Construcția unui Muzeu al Ştiinţei şi Tehnologiei și realizarea unui nou incubator de afaceri. Șeful CJT a mai menţionat ca proiecte viitoare dezvoltarea Aeroportului Timişoara, prin renunțarea la terminalul cargo și mutarea acestuia la Arad. În locul acestuia va fi realizat un termina special pentru zborurile low-cost. Ostaficiuc s-a gândit probabil că cei care zboară low-cost trebuie să fie duși la marginea aeroportului, pentru că nu e bine să stea în același terminal cu cei care, ca și domnia sa, au bani pentru a zbura cu avioane de line.
Președintele CJT nu și-a uitat nici culoarea de partid, și a reluat una dintre temele atât de dragi grupării portocalii: „Împărţirea României pe regiuni ar permite continuarea unor proiecte de amploare, care azi depăşesc limitele de judeţ”, a mai spus Constantin Ostaficiuc.
La Primăria  Timișoara, în fața unui număr semnificativ mai mic de oameni de afaceri, primarul Ciuhandu a vorbit despre aceleași proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Regional.  

Comentarii

comentarii