Acasă Cultura Ovidiu Andriș – singurul timișorean în finala Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021....

Ovidiu Andriș – singurul timișorean în finala Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021. Cum îl puteți vota?

701
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Florian Andriș este singurul timișorean în finala Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 și mai sunt 4 zile în care îl poți vota! Ovidiu Andriș, managerul asociației Tribul Artistic, a fost ales printre cei 5 finaliști ai ediției de anul acesta a Premiilor Matei Brâncoveanu, organizată de Fundația Alexandrion.

Competiția este una deja de notorietate, anual punând în valoare tineri care dau sens muncii lor, care fac o schimbare notabilă în societate prin proiectele pe care le derulează.

Personalități remarcabile în domeniile lor de activitate au jurizat participanții ce au rămas în cursa din marea finală: Irina Margareta Nistor, Alexandru Tomescu, Gelu Duminică, Cristina Stănciulescu și Amalia Enache, însă publicul este cel care va desemna câștigătorul, prin vot aici, până pe 27 mai.

Ovidiu a fost propus în competiție de Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciați violoniști români, iar dacă va câștiga premiul cel mare, de 12 000 de euro, va organiza, prin Tribul Artistic, o nouă ediție a proiectului Scena din Cartier, prin care sunt susținuți muzicienii independenți din Timișoara.

“În 2020, când întreg sectorul cultural era pus pe pauză, am dezvoltat proiectul Scena din Cartier, prin care au fost organizate 10 concerte cu difuzare online, pentru a sprijini sectorul muzical independent într-un moment de cumpănă majoră. Muzicienilor implicați li s-a oferit o indemnizație fixă atunci când niciun concert nu mai putea avea loc, dar și posibilitatea de a se reconecta – chiar și digital – cu publicul, de a simți din nou vibrația cântărilor. Întrucât muzicienii fac parte în continuare dintr-o categorie profesională puternic afectată de condițiile provocate de pandemie, o nouă ediție Scena din Cartier ar fi ca o gură de aer proaspăt atât pentru ei, cât și pentru comunitățile din cartierele timișorene.”, a declarat Ovidiu Andriș.

Ovidiu Andriș este absolvent al Facultății de Muzică din Hamburg, iar din 2017 este președintele și fondatorul Trib’Art, cunoscută drept Tribul Artistic – asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale. Din poziția de manager cultural, Ovidiu a inițiat și coordonat proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra, Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical, simultan fiind implicat și în producția unora dintre cele mai importante evenimente ale Asociației TM2023 – Capitala Europeană a Culturii.

Pasiunea pentru muzică și dorința de a dezvolta comunități îl ghidează în permanență, fiecare activitate derulată de Tribul Artistic militând pentru dezideratul de a aduce muzica mai aproape de oameni. Prin educație, prin calitatea evenimentelor, prin puterea exemplului.

 

 

 

Comentarii

comentarii