Acasă Actualitate Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș, confirmat cu COVID-19. Acesta atrage atenția asupra...

Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș, confirmat cu COVID-19. Acesta atrage atenția asupra rezultatelor fals-negative oferite de testele rapide

DISTRIBUIȚI
Ovidiu Drăgănescu, subprefectul liberal al județului Timiș și cel care a preluat atribuțiile de prefect după demiterea lui Zoltan Nemeth, a fost confirmat cu COVID-19. Ar fi a doua oară când acesta primește rezultat pozitiv la testul pentru infecția cu SARS-CoV-2. Între timp, după infecția din iarnă, în urma căreia a ajuns și la spital, subprefectul s-a și vaccinat.
Drăgănescu a confirmat informația că este infectat într-o postare pe Facebook. Inițial, acesta doar atrăgea atenția asupra cazurilor din școli neraportate. Ulterior, a editat postarea, vorbind și despre rezultatele fals-negative date de testele rapide. Chiar el ar fi primit recent un astfel de rezultat, cel pozitiv venind de abia la o testare RT-PCR.
Iată mesajul postat miercuri dimineață de subprefectul Ovidiu Drăgănescu:
„Mare atenție la transmiterea virusului prin școli și apoi în familii. Din ce mi s-a relatat, sunt părinți care ascund cazurile de infectare cu Sars-cov2 ale copiilor lor, în loc să informeze la clasă. Copiii au forme mai ușoare, pe care unii părinți le declară ca fiind enteroviroze deoarece simptomalogiile sunt asemănătoare. Astfel orele vor continua în acele clase, deși ar trebui trecute în online pentru a nu mai infecta alți elevi și pe părinții acestora.
Sper că nu sunt cazuri când aceste lucruri se întâmplă cu acordul cadrului didactic de la clasa respectivă, știut fiind că online-ul nu are mulți adepți pe la noi.
De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavând acuratețea unui test RT-PCR. În familia mea facem des teste rapide care ies negative, dar când eu am făcut test pcr am ieșit pozitiv.
În acest context pandemic, iată că ajungem cu multe localități la incidențe de peste 15/000 și nu știu dacă suntem în vârful valului 4”.

Comentarii

comentarii